Iris er Årets Urørt. Tidligere i år har hun blant annet varmet opp for Aurora på flere konserter, og spilt på Trondheim Calling og Bylarm i Oslo (Foto: Fotokollasj av NRK P3)

Iris er Årets Urørt 2019

Opptrer på musikkshowet og prisutdelingen P3 Gull 30. november.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tre finalister har kjempet om å bli Årets Urørt og dermed å få opptre på P3 Gull 30. november. Lytterne og juryen stemte fram Iris som vinner.

– Så sykt gøy – kan noen ta på hjertet mitt?! Takk!, sa Iris da resultatet ble annonsert i sendingen til Christine på P3.

I den siste innspurten sto kampen mellom Iris, Kamara og Ousu Leigh. Til slutt ble det klart at det var Iris fra Arna i Bergen som stakk av med prisen som Årets Urørt med låta «Hanging around you/Crackers».

– Iris tilfører noe nytt i pop-landskapet, og er et navn vi kommer til å se på plakatene i tiden som kommer. Hun har en særegen stemme, lager tekster som folk kan kjenne seg igjen i og elektronisk popmusikk folk kan elske, heter det i begrunnelsen.

Imponert over kvaliteten
Vinneren ble kåret av publikum og en jury som bestod av Silje Halstensen fra «Bendik», Stjernekamp-vinner Bilal Saab og Wolfgang Wee, fungerende musikksjef i P3.

Juryen lot seg imponere av kvaliteten på finalistene, noe musikksjefen understreker:
– Trekløveret Ousu Leigh, Iris og Kamara er den mest sammensatte samlingen av Urørt-finalister vi har hatt noensinne, sier Wee fornøyd.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev