Kirsit Huke (Foto: Kirstihuke.com)

Radka Toneff Minnepris til Kirsti Huke

Huke mottok prisen på Nasjonal jazzscene fredag.

Kalender

Radka Toneff Minnepris for 2017 ble fredag tildelt sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Kirsti Huke. Prisutdelingen var på Nasjonal jazzscene der Huke også holdt konserter samme kveld.

I juryens begrunnelse heter det:
«Kirsti Huke markerte seg som vokalist allerede under utdanninga på jazzlinja NTNU da hun etablerte Kirsti Huke Kvartett i 1998 med medstudentene Håvard Wiik, Steinar Raknes og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom sine snart tjue år som utøvende musikere har hun vist stor allsidighet og jobbet med musikk i en rekke sjangere og forener dette i en personlig stil med elementer fra akustisk og elektronisk musikk. Kirsti Huke har et tydelig og personlig utrykk som spenner fra det lavmælt lyriske og introverte til det ekstroverte og kraftfulle.»

Om Radka Toneff Minnepris
Radka Toneff døde i 1982. I løpet av sin korte karriere ga Toneff ut tre plater; ”Winter Poem”, ”It don’t come easy” og ”Fairytales”. I 1993 ga plateselskapet Odin ut konsertplata ”Radka Toneff – Live in Hamburg”. Samtidig ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd. Minneprisen er på kr 100 000 og deles ut annet hvert år av Stiftelsen Radka Toneff Minnefond.

Tidligere vinnere:
1993 Sidsel Endresen
1997 Kirsten Bråten Berg
1999 Karin Krog
2001 Per Jørgensen
2003 Live Maria Roggen
2005 Solveig Slettahjell
2007 Arve Henriksen
2009 Elin Rosseland
2011 Eldbjørg Raknes
2013 Hanne Hukkelberg

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kulturskolelærer, fiolin

Drammen kulturskole

Kulturskolelærer, klarinett

Drammen kulturskole

Organist

Kvinesdal kirkelige fellesråd

Akkompagnatør ved Unge Talenter

Barratt Due musikkinstitutt

Direktør

Teater Ibsen

Produsent

Oslo Circles

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig

Stiftelsen Oslo Jazzfestival

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev