JR Ewing

Hemskt mycket hey! – Kalas til Oslo 23. august

I løpet av syv sommere har Kalas blitt den viktigste svenske sommerturnéen. Blant annet har storheter som Bob Hund, The Soundtrack of Our Lives, Hellacopters, har alle spilt på Kalas. Nå inntar Kalas Oslo for andre gang, etter et solid startskudd i fjor sommer – som blant annet hadde Kent og Amulet på programmet. Kalas turnerer i Sverige i hele sommer, og lørdag 23. august gjester Kalas Oslo. Av svenske artister er det Håkan Hellström og Timbuktu som blir med til Norge, ellers er det kun norske artister i Oslo denne dagen. Fin blanding av Söta Bror og rakryggete norske rockere, med andre ord!

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Programmet er som følger (dørene åpner 15:00):

Håkan Hellstrøm (S)
Briskeby
Ralph Myerz and The Jack Herren Band
Timbuktu (S)
JR Ewing
Jim Stärk

DJ’s: Mariann (Surferosa), Goatboy (Pyro), Cato Salsa

Fra en pressemelding har vi i Ballade sakset følgende om artistene som skal opptre:

Sveriges popkung Håkan Hellstrøm spiller sin aller siste jobb i Norge for 2003 på Youngstorget 23.august. Etter Kalas åpningen i forrige uke fikk Håkan fantastiske anmeldelser i svensk presse. Aftonbladet skrev: «Håkan i högform»…. Det är svårt att inte forundras över att Håkan Hellström gör som han alltid gör – nästan mirakulösa spelningar.»

Briskeby gjør sin første Oslo-konsert på to år på Kalas. Med sin klassiske og kraftfulle indiepop stiller Briskeby på Kalas med ett må for øye; Å løfte festen! Bandet stiller med nytt materiale fra et splitter nytt album- og et spesialsett for nettopp denne turneen! ‘Når det er Kalas gjør vi jo selvsagt noe ekstra’, sier Bjørn ‘Bulle’ Bergene. ‘Vi digger opplegget og tror dette kan bli et av årets høydepunkter’, avslutter ‘Lise Karlsnes’

Ralph Myerz and The Jack Herren Band gjør sin eneste Oslo festival på Youngstorget.
De har solgt 17.000 av sitt debutalbum «A Special Album» i Norge, og leverer alltid et fyrverkeri av et live-show. Ralph Myerz spiller festivaler i sommer og har til nå levert fantastiske konserter på bl.a. Hultsfred, Quart, Arvika m.m. Må ses!

Plateaktuelle Timbuktu og hans JuJu crew er blant hiphop’ens europeiske foregangsband. Han kommer til Oslo med 11 mann, som alle skal innta scenen. Timbuktu fikk fantastiske anmeldelser etter hans konsert på Quarten i år.

JR Ewing gjør sommerens store festivalkonsert i Oslo, på Kalas. De har akkurat kommet hjem fra England, hvor de har turnert sammen med verdens kanskje hotteste band akkurat nå, Mars Volta.

Jim Stärk følger opp suksessen på Norwegian Wood og gjør sin neste Oslo konsert på Kalas. Bandet er nå i studio og spiller inn oppfølgeren til Spellemannominerte «Ten Songs And Hey Hey» som de slapp i fjor.

Billetter (350,- + avgift) kan kjøpes på Billettservice og på posten. Kalas arrangeres av Megafon, i samarbeid med Oslo Kommune/Youngstorvet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.