a-Ha: "Lifelines" (Cover: Jan Walaker)

Her er Spellemanns-videoene

Spellemannskomitéen offentliggjorde idag nominasjonene til beste musikkvideo for 2002. Den kanskje største overraskelsen er at Satyricons påkostede «Fuel for hatred» ikke er nominert. Her kan du finne ut hvem de utvalgte er.

Kalender

For fjerde gang under Spellemann skal det deles Musikkvideopris. Juryen, bestående av 5 personer, har jobbet innenfor de samme kriteriene som de øvrige juryene, opplyder IFPI, men med følgende tillegg, ; Videoene skal i første rekke vurderes ut fra deres primærfunksjon i forhold til plateutgivelsene.

— Dette er egentlig bare en påminnelse til juryen om at videoene skal vurderes som musikkvideoer, og ikke ut i fra filmfaglige kriterier, sier Karene Lyngholm i IFPI til Ballade:

— Dette har ingen ting med salgstall i forhold til plateutgivelsen å gjøre, men det er viktig at videoen fungerer i forhold til låta sin stil og sjanger.

Følgende videoer er nominert i kategorien Musikkvideoprisen 2002:

A-Ha : «Lifelines», utgitt på Warner Music Norway

Kaizers Orchestra: «Mann Mot Mann», utgitt på Farmen

Ralph Myerz & The Jack Herren Band: «Nikita», utgitt på Tuba Records

Röyksopp: «Remind Me», utgitt på Virgin Records

Tungtvann: «Hold Kjeft», utgitt på Capitol Records

Prisen vil bli delt ut i forbindelse med Spellemannshowet. Det lyktes ikke Ballade å få tak i Satyricon, som sammen med stjerneregissør Jonas Åkerlund lagde den svært så påkostede videoen til «Fuel For Hatred».

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev