Quest Quartet

Etterdønninger på Blå

Safe as Milk-festivalen er en liten festival for kunst og uavhengig musikk i den lille byen Haugesund. For andre år på rad lar de etterdønningene skylle over Blå i Oslo etter at programmet i Haugesund er over.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Safe As Milk Vinyl holder til i Oslo, og drives av Kristian Kallevik, Andreas Meland og Jon Øvstedal. Labelen har så langt gitt ut plater med bl.a. Mono Blue (melankolsk poprock), This is Music inc. (eksperimentell poprock), düplo (elektro-akustisk støy) og Initz (atmosfærisk-minimalistisk musikk). Det vesle selskapet står også bak den årlige Safe As Milk-festivalen i Haugesund, som i år kunne by på artister som Phonophani, Elektrodiesel, Tore H. Bøe, Rin, Arm, Lasse Marhaug og The Quest Quartet.

Nå inviterer de til en helaften på Blå søndag 12. august, og vi lar like godt arrangørene selv beskrive kveldens artister:

Nils Økland + Ole Henrik Moe: Nils Økland er definitivt norges mest bejublede fornyere av tradisjonsmusikk som bygger broer til improvsasjonsmusikk og moderne musikk. I kontrast til mange andre spillemenn skriver Økland det meste av musikken sin selv. Materialet spenner fra melodiske ballader til atmosfæriske eksperimenter.

Nils Økland har samarbidet med Ole Henrik Moe i en årrekke. Ole Henrik har spesialisert seg på å bruke hardingfele i mer eksperimentelle sammenhenger. Han er også kjent for sitt samarbeid med Deathprod, Motorpsycho og tegneserieoperane ”BLOB 1” og ”2” som han lagde sammen med Steffen Kverneland. Det er en ekstremt finstemt teft for stemninger i samspillet mellom disse to.

Andreas Meland: Andreas Meland stjeler som en ravn og skrur sammen vindskeive små snutter av de små delene han stjeler og setter sammen på sin datamaskin.Han kan trylle frem seige cut-ups og vakre klanglandskaper som han etterpå drøvtygger med sin digitalt støyende kjeve – til de faller døde til jorden. Selv om Andreas er oppriktig glad i å eksperimentere , så er alltid varmen og lun humor rett rundt neste hjørne.

The Quest Quartet: The Quest Quartet er en av de mest markante aktørene i den voksende skogen av norske selvstendige band. Selvstendige ikke bare i betydningen at de spiller inn og gir ut musikken sin på eget plateselskap, men også i estetisk forstand: The Quest Quartets musikk er både en ydmyk oppsummering av gitarrockhistorien og en original tøying av tradisjonens grenser. På scenen er de alltid et fyrverkeri, og det liker vi jo! Glimrende saker er det uansett – ikke har de spilt i Oslo før heller!

DJ Kristen Rønnevik skrur kvelden i sammen med sin snurrige platesamling.

En større artikkel om Safe As Milk finner du ved å trykke på artikkel-lenken nedenfor.

Dørene på Blå åpner klokken tyve.Det koster 80 kroner å komme inn, og konserten er for øvrig støttet av Norsk kulturråd. 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.