Lasse Marhaug, 2003

Melektronikk på KillYrEgo

Melektronikk er Safe as Milks plateselskap for elektroniske eskapader, og prsenterer onsdag 6. august en etterdønning av Safe As Milk-festivalen. Det er dermed duket for en dobbeltkonsert med japanske Kouhei Matsunga og vår egen Lasse Marhaug, som vil gjøre hvert sitt sett, og i tillegg en aldri så liten samarbeidskonsert.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Årets Safe as Milk-festival i Haugesund er nylig avsluttet. Festivalen ble arrangert fra 24. til 26. juli, og bød bl.a. på opptredener med Noxagt, Fe-Mail, Sir Duperman, Alog og Scarnspage. Som en etterdønning av festivalen kjører Andreas Meland & co. nå på med enda flere soniske sprell på KillYrEgo onsdag.

Safe As Milk sier selv om Kouhei Matsunaga at han «snur oppned alt det vi trodde var mulig».

— Ved siden av Asa Chang & Junray og Tujiko Noriko er Kouhei Matsunaga en av de mest spennende unge artistene fra Japan akkurat nå, forteller Andreas Meland. – Han har gitt ut flere samarbeidsplater med støyhøvdingen Merzbow, bl.a. på amerikanske Tigerbeat 6. Aller mest kjent er han nok for sin soloplate «Upside Down» på Mille Plateux. I tillegg har han deltatt på en rekke samleplater bl.a. på flere av «Electric Ladyland»- og «Modulations & Transformations»-platene på Mille Plateux.

Kouhei Matsunaga skal i følge arrangørene hverken være «Merzbow-ekstrem» eller «Cornelius-poppete» – to referanser som i det minste bør få klokkene til å ringe hos alle som interesserer seg for den spennende japanske musikkscenen.

— Pop og støy fyller altså ikke Kouheis kopp te. Cut up-musikk er mer hans bord – han stjeler som en ravn fra gamle plater, klipper herligheten i fillebiter, og setter sakene sammen igjen med sjokkerende oppfinnsomhet. Dette er både hjerneutvidende og morsom musikk, forsikrer Meland.

Safe As Milk er de første som henter inn Kouhei Matsunaga for en konsert her hjemme. Om du interesserer deg for hva som rører seg i japansk musikk, kan du på forhånd sjekke ut musikken i MP3-format ved å klikke deg inn på http://www.ffss.info/FlyingSwimming/booking/2.mp3

Om Lasse Marhaug sier arrangørene i Safe As Milk og Meletronikk følgende:

— Lasse Marhaug er antaglig den norske artisten med flest plater ute på utenlandske plateselskap. Gjennom hundrevis av utgivelser og samleplatebidrag, samt hyppig turnering, har mennesker over hele kloden kunnet stiftet bekjentskap med denne usedvanlig aktive musikeren. Utenom å være soloartist er han kjent som medlem i støystoltheten Jazzkammer og rockebandet DEL. Han har han gjort en rekke vellykkede samarbeid med utenlandske storheter som Kevin Drumm, Aube og Mats Gustaffson. Lasse er ellers knyttet til den fabelaktige norske labelen Smalltown Supersound – og vår egen Melektronikk-label.

— Lasse Marhaug har sin helt egen stil, fortsetter Andreas Meland. – Musikken hans er proppet med detaljer. Han smører tykt på med lag på lag av lyd, og effekten er utrolig fysisk og fascinerende. Han er dessuten glad i store kontraster: I det ene øyeblikket stryker han deg forsiktig på kinnet med en sonisk fjær, for i det neste å valse over deg med det mest bulldoseraktige lydkjøret du noengang har vært borte i.

Dobbelkonserten finner sted på KillYrEgo i Oslo onsdag 6. august. Dørene åpner klokken 21, og billettene koster kun femti kroner.

— Vi oppfordrer alle til å komme. Artistene trenger pengene deres.

Ballade kommer for øvrig snart tilbake med et intervju med Lasse Marhaug, og håper dessuten å bringe en liten stemningsrapport fra selve Safe As Milk-festivalen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.