Tungtvann

Edvardpris til Tungtvann

Det ble hip hop-duoen Tungtvann som vant årets første Edvard-pris, som for anledningen ble delt ut under siste dag av Moldefestivalen. Tungtvann vant i kategorien Populærmusikk – åpen klasse for albumet «Nord og ned». Nå skal også fjorårets beste popkomposisjon kåres.

Kalender

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Tungtvanns manager, Fredrik Knagenhjelm, mottok den første av årets Edvard-priser i Molde. Det var Bendik Hofseth som delte ut 40 000 kroner og det ettertraktede Grieg-trofeet på vegne av TONO, mens Tungvann-medlemmene Lars A Sandness og Jørgen Nordeng befant seg i platestudio. De øvrige nominerte verkene var «Airborne», skrevet av Jørgen Munkeby, Martin og Lars Horntveth, samt «Halvveis», der komponist Helge Iberg tok for seg tekster av Rolf Jacobsen.

Utdelingen i Molde var den første av i alt seks Edvard-priser som skal skjenkes til opphavsmenn i løpet av inneværende år. TONO har nylig også gjort kjent hvilke tre sanger som er nominert i kategorien «Populærmusikk – mindre verk». Disse er:

«Om du har sagt farvel», skrevet av Odd Erik Ognedal. Artist: Elle Melle. Fra CDen «Knuste Speil», Tylden & Co, 2000.

«Bie på deg», skrevet av Odd Nordstoga. Artist: Nordstoga. Fra CDen «Nordstoga», Grappa, 2000.

«The other fool», skrevet av Bent Sæther. Artist: Motorpsycho. Fra CDen «Let them eat cake», Columbia/Sony 2000.

TONO skal dele ut to Edvard-priser for populærmusikk, to for samtidsmusikk, en tekstpris og en pris for musikk til annen kunstart. Selve utdelingene skjer altså ikke samlet i år, men blir isteden lagt til relevante arenaer rundt om i landet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.