Anne Grimstad Fjell

Nye nominerte til Edvard-prisen 2001: Tekst til musikk

Den 21. august skal TONO overrekke Edvard-prisen 2001 for tekst til musikk. Årets nominerte er Anne Grimstad Fjeld, Paal-Helge Haugen og Eyvind Skeie, som har levert tekst til musikk av henholdsvis Egil Ødegård, Kjell Habbestad og Bjørn Kruse.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Fagjuryen har som vanlig nominert tre verk som ble urfremført eller gitt ut på plate i året vi har lagt bak oss. Det er rettighetsforvalterne i TONO som deler ut prisen på 40.000 kroner til en opphavsmann eller – kvinne som har levert et spesielt fremragende verk i året vi har lagt bak oss.

Vinneren av årets pris for «Tekst til musikk» får overrakt prisen under en konsert med Berlevåg Mannskor i forbindelse med årets Ibsenfestival i Skien. Arrangementet finner sted tirsdag 21. august kl. 1930.

De nominerte tekstene i kategorien «Tekst til musikk» er:

· «Tein», skrevet av Anne Grimstad Fjeld (komponist: Egil Ødegaard).

· «Maid of Norway», skrevet av Paal-Helge Haugen (komponist: Kjell Habbestad).

· «Tiden bøyer stenen», skrevet av Eyvind Skeie (komponist: Bjørn Kruse).

Selve Edvard-trofeet er Bruno Oldanis steinprofil av Edvard Grieg. Tidligere i år har hip hop-duoen Tungtvann vunnet trofeet for i kategorien Populærmusikk – åpen klasse for albumet «Nord og ned», i konkurranse med bl.a. Jaga Jazzist og Helge Iberg. Også kategorien Populærmusikk – mindre verk skulle ha vært delt ut under årets jazzfestival i Molde, men er nå skjøvet på av tekniske årsaker. De nominerte i denne kategorien, som altså foreløpig må smøre seg med litt tålmodighet, er Odd Nordstoga med «Bie på deg», Odd Erik Ognedal og Elle Melle med «Om du har sagt farvel» og Motorpsychos Bent Sæther med «The other fool».
Informasjonskonsulent Jens Magnus i Tono melder at årets omlegging av Edvardprisen, der utdelingene nå legges til forskjellige arrangementer over lengre tid, så langt synes å være vellykket:

— Jeg tror den nye ordningen fører til at vi totalt sett får mer oppmerksomhet rundt prisene, samtidig som vi øker vår kontakt med musikkmiljøene og konsertscenene her hjemme. Vi vil selvsagt evaluere effekten fortløpende, men så langt ser det ut til at vi klarer å skape et godt fokus rundt de enkelte utdelingene.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev