Karpe Diem Foto: NRK P3

Disse vant P3 Gull

Prisutdelingen ble arrangert på Sentralen i Oslo lørdag kveld.

Kalender

P3 Gull 2016 ble arrangert på Sentralen i Oslo lørdag kveld. Astrid S, Matoma, Dagny, Cezinando, Alan Walker og Julie Bergan spilte live.
Følgende artister vant priser på P3 Gull 2016:
Årets nykommer: Cezinando
Årets låt: Karpe Diem – Lett å være rebell i kjellerleiligheten din
Årets liveartist: Karpe Diem
P3-prisen: Röyksopp
Årets liveartist og årets låt ble kåret etter avstemming på p3.no. En jury avgjorde vinnerne i kategoriene årets nykommer og P3-prisen.
Juryens begrunnelse fra juryleder og musikksjef i P3 Mats Borch Bugge:
Årets nykommer:
Cezinando har på kort tid markert seg som en helstøpt og nyskapende artist. Som lyriker er han formidabel, der han sammenblander vittige og viktige tekstlinjer på lekent vis. Med en imponerende tilstedeværelse på scenen og i studio, har han fått et solid tak på mange unge mennesker. Han utfordrer og utvikler rapsjangeren ved å utfolde seg kreativt på flere områder og klarer samtidig å være troverdig. Cezinando er en artist som har alt det som skal til for å kunne markere seg ytterligere i lang tid fremover.
P3prisen:
Røyksopp har gjennom konsistente utgivelser og sterke liveopptredener i en årrekke vært selve spydspissen for en sjanger som har plassert Norge på det musikalske verdenskartet. Gjennom en kompromissløs og egenrådig tilnærming, har de fremdeles en posisjon som ledestjerne for svært mange som lager elektronisk musikk. På tross av sin sterke posisjon også utenfor landets grenser, har duoen etter nærmere 20 år klart å beholde en stor grad av mystikk.
Ved flere anledninger har Røyksopp utvidet sjangeren, blant annet gjennom definerende samarbeid med Susanne Sundfør og Robyn. Duoen har en beundringsverdig sterk evne til å tenke nytt, uten at det går på bekostning av deres umiskjennelige egenart og signatur.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this