Spellemann 2016 splittes

Det blir to arrangement når Spellemannsprisen 2016 går av stabelen neste år. Begge sendes i sin helhet i NRKs kanaler.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

Spellemann 2016 arrangeres i Oslo lørdag 28. januar 2017. Nytt av året er da ett arrangement på Sentralen og ett på Sentrum Scene. Begge sendes direkte i NRKs kanaler.
– Spellemann ønsker å øke synligheten for alle sjangere og nominerte og vi ønsker at alle priser skal få sin egen plass uten å bli redigert inn som fragmenter i ett event. I tillegg ønsker vi å spisse opptredener og innhold for ulike målgrupper. Derfor har vi i år valgt å dele Spellemann i to eventer; Spellemann Prisutdeling og Spellemannshow», sier styreleder Marte Thorsby i en pressemelding.
Arrangement på Sentralen har fått navnet «Spellemann Prisutdeling». Prisutdelingen overføres direkte på nrk.no, og sendes i sin helhet på NRK1 samme kveld.
Under Prisutdelingen deles sjangerpriser ut. Det inviteres rundt 350 gjester bestående av nominerte, jury, bransje og andre. Det vil ikke bli solgt billetter til prisutdelingen. Arrangementet holdes i marmorsalen og vil ha et høytidelig preg. Det vil bli opptredener med sjangerbredde gjennom prisutdelingen.
Senere samme kveld blir ”Spellemannshowet” arrangert på Sentrum Scene. Spellemannshowet vil ha opptredener av noen av de mest populære artistene fra 2016, og sjangerfrie priser vil bli delt ut. Det blir solgt billetter til publikum og bransje. Showet blir sendt direkte på NRK1.
– Begge arrangementer livestreames på NRK.no og vil bli fyldig dekket i Spellemanns sosiale medier. Spellemann ønsker å gi publikum muligheten til å følge prisutdelingen og showet på den måten de selv vil, og derigjennom komme nærmere spenningen, nervene og stemningen på arrangementene», sier Thorsby i meldening.
Spellemann 2016 produseres av Rubicon TV.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev