Spellemann snur også om krav til Barnemusikk

Kravet om kommersiell suksess vil kun gjelde kategoriene Popgruppe, Popsolist og Urban.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Ballade meldte i oktober om planlagte endringer i Spellemannsprisen: Én felles Spellemannsjury for viser, pop og urbanmusikk og et nytt krav om kommersiell suksess i salgstall og strømming for å bli nominert i disse kategoriene. Kravet til salgstall og strømming gjaldt også kategorien barnemusikk.
Forrige uke ble det kjent at Spellemann snur om viser. Tirsdag kom Spellemann selv med en presisering på sine nettsider.
Her står det:
Kvalitetskriteriet er ikke fjernet. Men det stilles krav om at Popgruppe, Popsolist og Urban skal ha gjort seg bemerket utover kvalitet. For utgivelser som kommer sent på året vil det selvfølgelig tas hensyn til utgivelsesdato.
De øvrige sjangre er ikke berørt av dette kravet
.”
Dette innebærer at kategorien barnemusikk ikke lenger er omfattet av kravet om kommersiell suksess.

Audun Reithaug Foto: Norsk Viseforum


Barnemusikk og Viser
Norsk Viseforum har vært en av pådriverne for å få endret det nye regelverket.
– Visesangere har tradisjonelt vært de som har skrevet kvalitetsmusikk for barn og det går en linje fra Prøysen til Lillebjørn via Geirr Lystrup til Tonje Unstad. Mange av våre medlemmer har omsorg for barnemusikk som håndverk, ikke minst fordi gode tekster på norsk er fellesnevner for Viser og Barnemusikk, sier Reithaug i en pressemelding.
Reithaug roser også Spellemanns juryendring for kategorien. Styremedlem i Spellemann og leder i Fono, Larry Bringsjord fortalte tidligere til Ballade at det vil sitte barn i fagjuryen for barnemusikk.
-Spellemann har jo gjort noe riktig når de nå planlegger å ha barn i juryen for denne kategorien, men det ville jo hjulpet lite om kvalitetsutgivelser med dårlig salg hadde blitt silt ut før barna i det hele tatt fikk det til vurdering, sier Reithaug i meldingen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev