Kygo. Foto: Sony Music

Kygo vinner av Eksportprisen 2015

Valgte å gi stipendet «Det var her det begynte» til sitt regionale kompetansesenter; Brak i Bergen, Hordaland og sogn og Fjordane.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Kygo ble vinner Music Norway og Spellemanns eksportpris for 2015. Prisen er initiert av Music Norway og Spellemann for å hedre musikere som fremmer norsk musikkeksport, stipendet på 100 000 kroner som følger prisen er finansiert av Kulturdepartementet.
Eksportprisen 2015 ble delt under Music Norways sommerfest fredag. Kygo var selv til stede for å ta imot Spellemann-statuetten, samt gi stipendet «Det var her det begynte» videre til et miljø som har vært og er betydningsfullt i arbeidet med å heve kompetansen i det lokale musikkmiljøet til prisvinneren.
Kygo valgte å gi stipendet til sitt regionale kompetansesenter: Brak i Bergen, Hordaland og Sogn og Fjordane, ved daglig leder Karen Sofie Sørensen.
– Det er en stor ære å motta denne prisen og jeg vil takke Music Norway og Spellemann for anerkjennelsen. Det er moro å se at norsk musikk er i vinden internasjonalt for tiden. Det er ingen fasitsvar på hvordan man skal legge opp satsingen sin. Vi fikk mye hjelp av Brak i begynnelsen med mange gode råd, og jeg har bestemt meg for å gi stipendet på 100.000 kroner til Brak i Bergen, sa han under utdelingen, ifølgeMusicnorway.no
Juryens begrunnelse:
Det var gode diskusjoner innad i juryen rundt hvem som fortjente å bli nominert til Eksportprisen for 2015, men da vinneren skulle utpekes var det i én klar, tydelig og enstemmig retning det gikk – og det er en sann glede å kunne gi Kygo denne meget velfortjente prisen. Ikke bare er han en av de fremste og største representantene for den store nye bølgen av kommersiell EDM, men når musikkhistorien skal oppsummeres vil han definitivt også bli omtalt som en av periodens absolutte pionerer. Kygo har seilet opp til å bli en av Norges største eksportsuksesser noensinne både på livefremfrøringer og innspillinger, og med 2015-hitsene ”Stole The Show” og ”Firestone” ble han den raskeste til å passere 1 milliard streams på Spotify.
Disse satt i juryen:
Anita Halmøy Wisløff (leder)
Bugge Wesseltoft
Ivar Peersen
Kathryn Naish Hjelsvold
Mathias Rygh
EksportprisenKygo

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this