Ina Wroldsen

Disse er nominert til Eksportprisen 2015

Vinneren vil bli offentliggjort i slutten av mai, og prisen deles ut i juni.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Music Norway og Spellemann ønsker å hedre de som fremmer norsk musikkeksport og som gjennom sin virksomhet i utlandet stimulerer andre til å satse utover Norges grenser. Eksportprisen er et bidrag til å få enda flere til å satse internasjonalt.
Prisen skal gå til en kandidat som har utmerket seg internasjonalt i løpet av 2015. Juryen har gjort en totalvurdering av kandidatene, der det i tillegg til tall og statistikk ble lagt vekt på betydningen kandidatene har hatt for synliggjøring av Norge i utlandet.
De nominerte er:
Vilde Frang
Vilde Frang er en av verdens mest ettertraktede unge fiolinister. Hun var plateaktuell, vant priser og spilte konserter gjennom hele 2015 i Europa og USA, og la grunnlaget for global turnévirksomhet i 2016.
Kygo
Kygo har seilt opp til å bli en av de største norske eksportsuksessene noensinne, både når det gjelder innspillinger og i konsertsammenheng. Med hitene Stole The Show og Firestone ble Kygo artisten som raskest har passert én milliard streams på Spotify.
Madcon
Duoen har en etablert internasjonal karriere og oppnådde sitt foreløpig største høydepunkt i 2015 med hiten Don´t Worry, som gikk til topps i flere europeiske land, og som medfører utstrakt turnévirksomhet i utlandet.
Einar Selvik
Einar Selvik er komponisten bak musikken til den verdenskjente tv-serien «Vikings» og har gjennom prosjektet Wardruna synligjort norsk kulturarv for en hel verden ved å fremføre sin musikk på rekonstruerte historiske instrumenter.
Ina Wroldsen
Etablert og anerkjent låtskriver som fikk sitt endelige internasjonale gjennombrudd i 2015 som co-låtskriver og utøver på en av årets største hits globalt, How Deep Is Your Love med Calvin Harris, som er en av verdens største DJ-artister.
Vinneren av Eksportprisen 2015 blir offentliggjort i slutten av mai. Prisen deles ut i juni og består av en Spellemann-statuett og et stipend på 100.000 kroner fra Kulturdepartementet. Prisvinneren skal gi stipendet, kalt «Det var her det begynte», videre til den eller de som la forutsetningene, bidro til å skape muligheter, og motiverte prisvinneren til sin musikalske utvikling.
I juryen sitter Anita Halmøy Wisløff, Bugge Wesseltoft, Ivar Peersen, Kathryn Naish Hjelsvold, og Mathias Rygh.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev