Ane Brun i sin «nye» hjemby (Foto: Siri Narverud Moen)

Ane Brun i Ballades podkast: – Jeg har en veldig vitenskapelig religion

Alt henger sammen. Hør en hverdagslig prat om alt det som griper inn i hverdagen: Sorg, død, takknemlighet, kjærlighet – og naturen. Møt Ane Brun i Ballade radio.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

I dag synes Balladeredaksjonen du bør bruke noen minutter i en ærverdig trappeoppgang – med artisten Ane Brun. Fredag kommer den første av to album hun har klare denne høsten. Podkasten Ballade radio finner du der du ellers finner dine podkaster.

How Beauty Holds the Hand of Sorrow
– Grunnen til at jeg slipper de to platene så tett på hverandre, er at de ligger nært hverandre i tematikk. Jeg mista faren min i 2016, og etter det tok det to år før jeg klarte å skrive. Jeg visste ikke helt hva jeg ville si innen det. Da ble det mange funderinger, ikke bare om sorg, men også om å være midt i livet, hva er det som er viktig … Og så har det vært en veldig voldsom tid i verden.

I denne episoden beskriver Ane Brun egen innsikt etter sorgen, og har gitt det ene tittel etter følelsen av å se hva man har mista, hva man kan miste– og da snakker vi både det personlige – og det å bli slått av naturen rundt seg og tenke; «Gud, hvor vakkert dette er!».

– Vi er alle satt sammen av de samme atomer. Jeg har en veldig vitenskapelig religion, jeg tror vi for eksempel ganske snart kommer til å kunne forklare alt vi ser på som magisk, siden alt lagres i cellene våre, og alt antakelig kan lagres i energi, sier Ane til reporter Siri Narverud Moen.

Og hvordan henger dette sammen med egen sorgprosess og sorg over å se vår voldsomme tid skride fram? Lytt, og koble det hele sammen, sammen med Ane og Ballades Siri Narverud Moen:

Lytt på Spotify

Lytt i Google Podcasts

Lytt i Apple Podkaster

Dette er lyd-versjonen av Ballade-reporter Siri Narverud Moens intervju med Ane Brun – en tekstversjon kan du lese her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev