WE, Alarmprisen 2003 (Foto: Paul A. Nordal, Panorama)

Alarmprisen 2003: Knirkefritt kalas på Samfundet

– Det er med stolthet og ydmykhet vi i Alarmstyret nå endelig kan ta i mot bonusen for uendelig mange timers hardt arbeid gjennom tre år, sier Svein Bjørge i sin første kommentar etter lørdagens godt mottatte Alarm-show i Trondheim. I morgen kveld kan folk selv ta arrangementet i øyesyn som en todelt spesialutgave av Lydverket på NRK1, der Gåte, WE og Gatas Parlament er blant live-attraksjonene.

Kalender

Av Arvid Skancke-Knutsen

Alarm-prisen i Trondheim var showmessig en påfallende nivåheving i forhold til de to foregående utgavene av arrangementet på Rockefeller. Med aktiv bruk av dreiescenen i Storsalen på Samfundet, proffe overganger og gode sceneopptredener var det tydelig et helt nytt ambisjonsnivå over avviklingen i år.

Det ble åpenbart alt fra kveldens andre nummer, da Statsmannskoret, med kjente NRK- og musikernavn som Prepple Houmb, Sverre Knudsen, Espen Thoresen, Atle Antonsen og Rune Gokstad, stilte med sin versjon av Röyksopps «Poor Leno». Før det hadde Gåte sparket det hele i gang med sin medrivende blanding av rock, folkemusikk og personlig karisma.

— Alarm har vært en utrolig opplevelse i form av å se hvilket bidrag og engasjement mange er villige til å gi for selve Alarm-tanken – tanken om den gode musikken, skriver Svein Bjørge på vegne av hele Alarm-styret i en pressemelding mandag kveld.

— Med årets arrangement friskt i tankene er det helt utrolig å tenke på at hele arrangement har hatt en totalkostnad på 290.000,-. Det er summen det har kostet å produsere hele Alarm-showet, frakte, innlosjere og beverte artister, nominerte, styret, lydmixere, teknikere osv. En ufattelig lav sum som alene forteller om en helt utrolig dugnadsånd fra mange involverte. Men det går altså an, konkluderer Alarm-sjefen.

— Vi lover samtidig at vi skal bestrebe oss på å bli enda bedre, og å behandle både artister, gjester, media og samarbeidspartnere på en enda bedre måte, etter hvert som økonomien forhåpentlig gradvis også blir bedre.

Det var et meget forventningsfullt publikum som hadde møtt opp ved Samfundet lørdag kveld. Et stort antall mennesker opplevde at det ikke var mulig å oppdrive flere billetter, og Samfundet var nærmest fylt til randen av folk som ønsket å se – og kanskje også å bli sett. Det var mer enn et streif av glamour over årets utgave av musikkprisen, som samtidig nok må innse at den må feste noen grep, om den fremdeles ønsker å beholde et mer alternativt preg.

Selve kåringen av vinnerne ble en nokså forutsigbar affære, i hvert fall om man på forhånd hadde fulgt litt med på nettavstemningen, med sine imponerende nærmere en halv million registrerte stemmer. Men med høyt tempo, mange kjente utdelere og profesjonelle programledere i Rune Nilson og Kristin Winsents, samt sceneopptredener av WE, JR Ewing, Ralph Myers and The Jack Herren Band og Gatas Parlament, bør Alarmprisen 2003 bli en solid feiring av norsk populærmusikk også i den utgaven Lydverket kringkaster i morgen klokken 22. 30 – for anledningen med doblet sendetid.

Dette ble vinnerne av Alarmprisen 2003:

*
Rock: JR Ewing – «Ride Paranoia»
*
Pop: Thomas Dybdahl – «That Great October Sound»
*
Hip hop: Gatas Parlament – «Holdning over underholdning»
*
Metall: Satyricon – «Volcano»
*
Jazz: Dadafon – «Visitor»
*
Elektronika: Jaga Jazzist – «The Stix»
*
Årets Liveband: Turboneger
*
Årets Låt: Satyricon – «Fuel For Hatred»
*
Årets Video: Kaada – «No You Don’t»
*
Alarm-juryens spesialpris: Ephemera

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev