Tou Scene, frontparti

Stavanger fortsetter presset mot NRK-styret

Det har kommet mange og høylytte protester fra Stavanger og Rogalandsområdet, etter at det ble kjent at den eneste ansatte i NRKs kulturavdeling som er tilknyttet Stavanger-redaksjonen regnes som «overtallig» av NRK-ledelsen. Her formulerer Siri Skaar, som er leder i kommunalstyret for kultur, og kultursjef Siri Aavitsland sin protest i et åpent brev til NRK-styret.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Stavanger, 28. juni 2005

Av Siri Skaar og Siri Aavitsland, Kultur og byutvikling, Stavanger kommune

Det er med stor undring vi registrerer at den eneste ansatte i NRKs kulturavdeling som er tilknyttet Stavanger-redaksjonen nå blir overtallig. Solveig Grødem Sandelson har vært en nøkkelperson for å synliggjøre i NRK den kulturproduksjonen som skjer i Norges 3. største region.

Stavanger-regionen er for tiden den mest produktive kulturregionen i Norge, og vil på alle områder oppleve en sterk vekst i årene fremover. På alle felt er vi i sterk utvikling med nytt universitet, et næringsliv i fremgang og store faneprosjekter som Europeisk kulturhovedstad og nytt konserthus.

I tillegg ser vi også en stor vekst i alternative scener som f.eks. Tou Scene. At Solveig Grødem Sandelson nå blir gjort overtallig i Norges allmenkringkasting, vil ha en negativ konsekvens for fremtidig nasjonal eksponering av kulturlivet i Rogaland.

Stavanger-regionen er den regionen som bruker mest penger pr. innbygger på kultur. Innenfor alle kunstområder er vi i sterk vekst, og det virker derfor uforståelig i forhold til regionens betydning at en slik avgjørelse kan skje i NRK.

Vi vil med dette be styret for NRK om å sørge for at NRKs kulturavdeling fortsatt har en kulturfaglig bemanning ved avdelingskontoret i Rogaland. Dette for å sikre at kulturlivet i Rogaland får sin rettmessige eksponering i allmennkringkastingen.

Med hilsen

Siri Skaar
leder, kommunalstyret for kultur

Siri Aavitsland
kultursjef

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev