Forsvarets Musikkorps Vestlandet (Foto: Trine Løtvedt, www.FMKV.no)

Årets siste konserter også for FMKV?

Tirsdag meldte Kulturnytt i NRK2 at alle militærkorps i Norge innstiller alle konserter fra og med 1. februar. Årsaken er at pengene til korpsene kuttes så kraftig at de ikke har råd til å fortsette. – Dessverre får dette også konsekvenser for Forsvarets musikkorps Vestlandet (FMKV), på folkemunne kjent som «Divisjonsmusikken», melder Trine Haatuft i FMKV.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Både Forsvarets musikkorps Nord Norge, Forsvarets musikkorps Trøndelag, Stabsmusikken i Oslo og Forvarets Musikkorps Vestlandet er hardt rammet av de tunge sparetiltakene som nå er pålagt dem. I følge Trine Haautuft i FMKV er det nå kun Marinmusikken i Horten som kan gjennomføre de fleste konsertproduksjoner som planlagt – de øvrige militærkorpsene ser alle ut til å måtte innstille all konsertvirkeomhet fra rundt 1. februar.

For Bergensbefolkningen betyr dette at FMKV sannsynligvis kan invitere til årets siste store konsert fredag 21. januar kl. 19.30 i Grieghallens store sal. Det er da sopran Solveig Kringlebotn og Dirigent Terje Boye Hansen som står på programmet.

— Det er svært trist at FMKV må innstille virksomheten. Vi har hatt en fantastisk kunstnerisk utvikling de siste årene, og musikerne behersker de fleste musikkgenre, alt fra samtidsmusikk, så vel som jazz, klassisk og populær musikk, sier korpsjef/major Tom Nätt ved FMKV.

Han oppfordrer Bergenserne til å vise sin støtte til FMKV ved å gå på konserten på fredag.

Sopran Solveig Kringlebotn har mottatt entusiastiske kritikker verden over. Ikke bare er hun en av Skandinavias ledende sangerinner innen det klassiske feltet, men Kringlebotn har også gjestet Proms konsertene i Royal Albert Hall. Hun har dessuten turnert med velrenommerte orkestre som Berlinerfilharmonikerne, og har sunget på verdens fremste operascener og under de prestisjefylte Salzburg-festspillene.

Dirigent Terje Boye Hansen har utdannelse som fagottist, musikkpedagog og dirigent. Han var lenge solofagottist i Den Norske Operas Orkester, samtidig som han hadde dirigentoppgaver både i Norge og i utlandet.

Boye Hansens repertoar omfatter over 40 operaer og operetter samt en rekke balletter. Han har også dirigert symfonikonserter og har hatt oppdrag for diverse radio- og tv stasjoner. I de senere år har Boye Hansen engasjert seg i arbeidet med å gjenoppdage den norske musikkhistorien, noe som har resultert i flere konserter og innspillinger.

Nyttårskonserten, som i følge FMKV blir spilt «i ekte wienerstil», blir også gjestet av dansere fra Åsane Ballettskole.

FMKVs aller siste konserter går av stabelen i uke 4. Da blir det storbanduke under ledelse av Reid Gilje.

For ytterlige informasjon om FMKV, dets siste konserter og kanselleringer, sjekk www.fmkv.no.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev