Forsvarets Musikkorps Trøndelag

MFO: – Forsvarsministeren mangler respekt for Stortinget

Departement-kutt gjør at militærkorpsene nå må kutte 25 årsverk for å opprettholde konsertvirksomheten. – Forsvarsministeren mangler respekt for Stortingets vedtak om at forsvarets musikk skal opprettholdes, mener forbundsleder i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO), Arnfinn Bjerkestrand.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arnfinn Bjerkestrand, forbundsleder, MFO

 
Forsvarsdepartementet reduserte i 2005 bevilgningen til de fem militærkorpsene i Norge til 94,5 millioner kroner. Som en følge av dette har Forsvarssjeen beordret korpsene til å kutte 25 årsverk innen 1. januar 2006, for at de skal ha nok penger til å opprettholde konsertvirksomheten.

Forsvarsministeren mangler respekt for vedtak gjort i Stortinget, for i juni 2004 sa Stortinget klart fra om at Forsvarets musikk skal opprettholdes – og ved behandlingen av Regjeringens kulturmelding sa også et flertall i Kulturkomiteen at de militære korpsene er viktige og må sikres forsvarlig drift. Nå gjør Forsvaret det stikk motsatte, og er dermed på kollisjonskurs med Stortinget.

MFO var så seint som i desember på høring i Forsvarskomiteen og advarte mot denne utviklingen, nå vil vi ta initiativ til tiltak som kan sikre Forsvarets musikk i framtida. Vi mener at forsvarets musikk har en ubenyttet ressurs i kontakt med det sivile samfunnet, dette er det mange sivile korps som utnytter godt. En måte å gjøre det på er å opprette en stiftelse for militære korps, og ta forsvarets musikk ut av den spisse enden, som driver med kuler og krutt. På den måte vil i9kke forsvarets musikk bli påvirket av hvor mange penger som trengs til andre varierende forsvarsformål – i stedet vil de kunne fungere på samme måte som forsvarsmuseene. Et styre med driften av forsvarets musikk som hovedformål hadde vært hensiktsmessig.

Derfor vil MFO ta til initativ til å nedsette en arbeidsgruppe, hvor vi vil søke å få med oss politikere og andre med et bankende hjerte for forsvarsmusikk, slik at forsvarets musikk kan unngå å bli rammet av plutselige endringer, og endelig få synliggjort det store sivile potensialet denne musikken har.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev