Vegar Snøfugl blir rektor for kulturskolen i Trondheim

Snøfugl kommer fra stillingen som daglig leder for Trondheim Kammermusikkfestival

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Vegard Snøfugl gir seg som daglig leder for Trondheim kammermusikkfestival, som han var med å starte sammen med Sigmund Tvete Vik i 1996. Neste år tar han over som rektor ved Kulturskolen i Trondheim, melder Adresseavisen.

Snøfugl går dermed fra en svært liten organisasjon, til en skole med 160 ansatte og over 4000 elever.

– Jeg kjenner systemet godt, og er på mange måter også et produkt av det. Jeg er også helt på linje og sterkt engasjert i kulturskolens målsettinger. Jeg ønsker at kulturskolen skal nå ut til alle og være for alle, uansett sosial klasse eller opprinnelse, sier Snøfugl til Adresseavisen.

Han startet ifølge avisen selv på Kulturskolen i Breidablikk, og senere på skolen i Trondheim. Han gikk på Musikkonservatoriet i 1990, og var blant drivkreftene da Dokkhuset ble etablert som scene. Han har også vært involvert i Fargespill, i tillegg til å ha vikariert som lærer ved kulturskolen ved siden av arbeidet i Kammermusikkfestivalen.

Kulturskolen i Trondheim ble etablert i 1973. Snøfugl blir den tredje rektoren i skolens historie.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.