Avgarde 04, 2007

Ungt på AVGARDE

Lørdagens konsert har et ungt, friskt preg og byr blant annet på flere urfremføringer, unge fiolinister fra Nordnes Strykergruppe og ferske komponister i samarbeid med skoleelever i prosjektet Unge Musikere.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVGARDE er Bergens konsertserie for ny musikk, som søker å være en «avslappende, spennende og nyskapende arena» for både utøvere og publikum.

Førstkommende lørdag er det klart for ny AVGARDE-konsert på USF Verftet. Konserten har et ungt, friskt preg og byr blant annet på flere urfremføringer, unge fiolinister fra Nordnes Strykergruppe og ferske komponister i samarbeid med skoleelever i prosjektet Unge Musikere. I tillegg vil Ivar Frounberg, professor ved Norges Musikkhøgskole, snakke om samtidsmusikk i forhold til barn og unge.

Unge strykere

Nordnes Strykegruppe er en gruppe på omtrent ti fiolinister i alderen 5- 22 år som undervises av Lene Sollesnes Holum, og på lørdagens konsert vil de fremføre bestillingsverket «Bows and Wood» av jazzmusiker og komponist Ivar Kolve. Med innslag av improvisasjon og med støtte fra to strykere og komponisten selv på marimba, vil de unge musikerne formidle et tango – og afrocubanskinspirert uttrykk, mellom jazz og samtidsmusikk.

Prosjektet Unge musikere er et initiativ fra Grieg-akademiet, der elever i den videregående skolen får anledning å fremføre verk av aspirerende komponister. I denne omgang skal de unge musikerne spille en urfremføring av Harald Sæther sin fortolkning av diktet “Chansons de Guerre Extreme”, Molly Telemans “A Portrait of the Artist as a Young Woman” og Sigurd Fisher Olsen sitt verk ”Piangete Valli”.

Festspillaktuelle

Videre får AVGARDE besøk av det Festspillaktuelle ensemblet Bergen Music Pool, som anført av Sigurd Fisher Olsen fremfører verk av uetablerte og verdenskjente komponister i skjønn forening. Denne lørdagen vil de blant annet gjøre en sjelden fremføring av et verk av den verdenskjente Salvatorre Sciarrino og den bergensutdannede Jørgen Karlstrøm.

Den mangfoldige avslutningskonserten for dette vårsemesteret vil dessuten tilby Fartein Valens klavervariasjoner, musikalske dagbøker, elektroakustisk flygelspill og en urframføring av et pianoverk av Eilert Tøsse.

For fullt konsertprogram: www.avgarde.no.

AVGARDE er initiert av musikere og komponister på vestlandet og arrangeres våren 2007 i samarbeid med Grieg 07, Universitetet i Bergen, Griegakademiet, Borealis, Ny Musikk og USF Verftet. Alle konsertene foregår i Sardinen på USF Verftet. Kommende konsert er denne vårens siste, og den starter klokken 19.00.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev