Vertavo strykekvartett

Suksess på alle strenger

Det ser lovende ut med rekrutteringen av unge Hedmarks-baserte musikere til utøvelse av kammermusikk. Noen få måneder etter at Hedmark Fylkeskommune sparket i gang sin såkalte Musikerordning er det «nesten ikke noe frafall» blant de 50 deltagerne, ifølge ordningens daglige leder Marit Hjelløkken.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Mye av fremgangen tilskrives ansettelsen av de fire jentene i Vertavo String Quartet som pedagoger for musikerspirene. Den 18. juni, noen dager etter at Vertavo har returnert fra sin Japan-turne og Sibelius-festivalen i Lovvisa, Finland, samles de på Elverum med fiolinisten Terje Moe Hansen for et spesielt arrangement for de som er med på Musikerordningen.

Denne samlingen vil fokusere spesielt på spilleteknikk og avholdes separat fra Lørdagsskolen (et av de primære elementene i Musikerordningen), som starter på nytt 24. august.

— Vi var spent på hvordan musikerordningen ville slå an, forklarer Hjelløkken. – Noen dager før søknadsfristen den 31. januar hadde vi fått inn kun fire søknader fra ungdom som ville være med. Vi tenkte at vi ønsket å sette i gang uansett. Og den 4. februar hadde vi fått hele 50 søknader, sier hun fornøyd.

Alderen på ungdommene spenner fra 8 til 18 år, men hovedtyngden er på de som er 14 år og eldre.

— Noe Vertavo brenner for, ifølge Hjelløkken, er å bidra med det de har spisskompetanse på, og å inspirere ungdom til det samme som de gjør.

I tillegg til den pedagogiske delen av Musikerordningen satser man også på å arrangere konserter for hele fylket.

Hjelløkken legger til: – Det er også viktig for oss å lære konsertpublikummet at det finnes tilbud om konserter på høyt nivå utenom adventkonserter og festivaler. Innbyggerne i Hedmark har ikke hatt tilbud om konserter på dette nivået tidligere. Vi har selvsagt hatt konserter med profesjonelle utøvere i Hedmark utenom Vertavo, men det er nytt i Hedmarks-sammenheng at vi har et fast, profesjonelt ensemble som gir konserter regelmessig, og det må nok publikum vennes til å gå på.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev