Vertavo strykekvartett

Suksess på alle strenger

Det ser lovende ut med rekrutteringen av unge Hedmarks-baserte musikere til utøvelse av kammermusikk. Noen få måneder etter at Hedmark Fylkeskommune sparket i gang sin såkalte Musikerordning er det «nesten ikke noe frafall» blant de 50 deltagerne, ifølge ordningens daglige leder Marit Hjelløkken.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Mye av fremgangen tilskrives ansettelsen av de fire jentene i Vertavo String Quartet som pedagoger for musikerspirene. Den 18. juni, noen dager etter at Vertavo har returnert fra sin Japan-turne og Sibelius-festivalen i Lovvisa, Finland, samles de på Elverum med fiolinisten Terje Moe Hansen for et spesielt arrangement for de som er med på Musikerordningen.

Denne samlingen vil fokusere spesielt på spilleteknikk og avholdes separat fra Lørdagsskolen (et av de primære elementene i Musikerordningen), som starter på nytt 24. august.

— Vi var spent på hvordan musikerordningen ville slå an, forklarer Hjelløkken. – Noen dager før søknadsfristen den 31. januar hadde vi fått inn kun fire søknader fra ungdom som ville være med. Vi tenkte at vi ønsket å sette i gang uansett. Og den 4. februar hadde vi fått hele 50 søknader, sier hun fornøyd.

Alderen på ungdommene spenner fra 8 til 18 år, men hovedtyngden er på de som er 14 år og eldre.

— Noe Vertavo brenner for, ifølge Hjelløkken, er å bidra med det de har spisskompetanse på, og å inspirere ungdom til det samme som de gjør.

I tillegg til den pedagogiske delen av Musikerordningen satser man også på å arrangere konserter for hele fylket.

Hjelløkken legger til: – Det er også viktig for oss å lære konsertpublikummet at det finnes tilbud om konserter på høyt nivå utenom adventkonserter og festivaler. Innbyggerne i Hedmark har ikke hatt tilbud om konserter på dette nivået tidligere. Vi har selvsagt hatt konserter med profesjonelle utøvere i Hedmark utenom Vertavo, men det er nytt i Hedmarks-sammenheng at vi har et fast, profesjonelt ensemble som gir konserter regelmessig, og det må nok publikum vennes til å gå på.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev