Det norske blåeseensemble kåret til årets utøver 2015. Direktør for ensemblet, Geir Rebbestad, mottok prisen på vegne av musikerne. (Foto: NKF)

Stipender, pris for årets utøver og utnevnelse av æresmedlem i Norsk Komponistforening

Torkild Hansen kåret til æresmedlem og Det Norske Blåseensemble er årets utøver.

Kalender

Lørdag 5. desember ble Torkild Hansen (Nasjonalbibliotekets noter) utnevnt til æresmedlem av Komponistforeningen. Utnevnelsen skjedde på det årlige medlemsmøtet i Norsk Komponistforening.
– Etter 35 år i det som først het Norsk Musikkinformasjon, senere MIC og nå Nasjonalbiblotekets noteavdeling, gikk Torkild Hansen av med pensjon 31 oktober.
Torkilds første jobb var som resepsjonist. Men det de fleste av oss forbinder Torkild med, er den formidable jobben han har gjort med stemmeutskrift og orkesteravdelingen til MIC, som ble den vanlige forkortelsen for NMI i 2002. Også her tok han faget inn i en ny æra – fra håndskrevne partiturer og stemmer og inn i dataalderen, heter det i pressemeldingen.
Det Norske Blåseensemble ble Årets utøvere 2015.
– Karakteristisk nok kaller de sin kunstneriske mentor Geir Lysne for kurator, for det er ikke tradisjonelle konsertmål som legges til grunn når Det Norske Blåseensemble planlegger sine fremføringer, og de samarbeider med andre kunstnere og ensembler innenfor et bredt uttrykksspekter. Og med et bredt publikumsmessig forankret tilbud, sa Christian Jaksjø, medlem av Musikkfaglig utvalg i NKF følgepressemelding da han overleverte prisen.
To stipend initiert og gitt i gave av Komponistforeningens mangeårige medlem Oddvar S. Kvam, ble også delt ut.
Kompniststipendet ble tildelte til Glenn Erik Haugland for hans prosjekt Session Studio E 39 som handler om å gi unge mennesker tilgang til nytt og gammelt verktøy som skal sette dem i stand til å skape musikk selv.
Halldis Rønning fikk dirigentstipendet.
– Halldis Rønning er for tiden kunstnerisk leder for konsertserien Avgarde i Bergen, der norsk samtidsmusikk spiller en vesentlig rolle. Halldis hadde norsk samtidsmusikk på programmet allerede da hun dirigerte sin diplomkonsert ved Musikkhøgskolen, med Bergen Filharmoniske Orkester og Arne Nordheim på programmet, sa Synne Skouen, leder av Komponistforeningens Musikkfaglige utvalg.
Stipendene er på 50 000 kroner hver.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev