Ragnar Söderlind (Foto: Lisbeth Risnes, MIC)

Søderlind festivalprofil i Kempten

Den norske komponisten Ragnar Søderlind er composer in residence ved Fürstensaal Classix International Chamber Music Festival i Tyskland.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den internasjonale kammermusikkfestivalen, “Fürstensaal Classix”, ble grunnlagt i 2006 av pianist Oliver Triendl. Festivalen har siden funnet sted hver september måned i den sørlige bavariske byen Kempten – Tysklands eldste by.
20-25 solister og kammermusikere samt medlemer fra ledende orkestre i Europa arbeider gjennom åpne prøver og framføringer i Fürstensaal. Festivalprogrammet består av en blanding av høydepunkter fra kammermusikkrepretoaret, og mer sjeldne innslag I form av duper opp til nonetter og store ensembler.
Festivalen har også et fokus på samtidsmuskk, og har tidligere hatt som sine composers-in-residence Krzysztof Meyer (2007) og Nicolas Bacri (2008).
I 2009 er festivaltemaet 200-årsjubilanten Felix Mendelssohn Bartholdy samt musikk av skandinaviske komponister. Ragnar Søderlind er årets composer-in-residence og mellom verkene som blir presentert, finner vi urfremføringen av et nytt stykke for klarinett, piano og strykekvartett.
Festivalen går av stabelen 16.-20 september. Det fullstendige programmet finner du her.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev