Schola Cantorum 2007-2/Foto: www.scholacantorum.no

Schola Cantorum tatt ut til Let The Peoples Sing

Kammerkoret Schola Cantorum har blitt tatt ut til den prestisjetunge finalen i Let The Peoples Sing som går av stabelen i Tyskland i oktober.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Fire voksenkor (fra Canada, Tyskland, Finland og Norge), tre ungdomskor og tre barnekor tas ut til finalen i Let The Peoples Sing, som er en internasjonal konkurranse for amatørkor.

Bak konkurransen står European Broadcasting Union (EBU) og i Norge er det NRK og P2 som velger ut to norske kor til deltakelse i semifinalen. I år ble Schola Cantorum og Den Norske Studentersangforening (DNS) valgt som norske semifinalerepresentanter, og nå har altså Schola Cantorum gått videre til finalen.

I fjor vant jentekoret Voci Nobili fra Bergen finalen i Let The Peoples Sing. 

Om koret:
Schola Cantorum er et kammerkor tilknyttet Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og dirigeres av Tone Bianca Dahl.

Koret ble grunnlagt av den anerkjente norske komponisten og dirigenten Knut Nystedt i 1964. I utgangspunktet var det ment som et kammerkor for musikkstudentene ved Universitetet i Oslo, og en stor del av sangerne i koret har blitt rekruttert herfra. I senere tid har det også kommet til sangere fra andre utdanninger i Oslo, gjerne fra musikkutdanningsinstitusjoner.

Dirigenter gjennom tidene har vært Knut Nystedt, Jon Fylling, Carl Høgset, Kåre Hanken og Eirik Sørborg, og Tone Bianca Dahl siden 2002.

Samtidig norsk kormusikk og folkesangarrangementer er viktige ingredienser i korets repertoar, og koret har presentert denne musikken i mange deler av verden; De baltiske statene i 1993, 1995 og 2001, Sør-Afrika i 1994 og 1996 og i Japan i 1993 og 1998. I tillegg til dette har koret også holdt mange konserter innenlands, med blant annet en turné i Møre og Romsdal i 2001.

Før koret reiser til Tyskland, deltar de under Ultimafestivalen i Oslo med musikk av Giacinto Scelsi, Karin Rehnquist og Bjørn Morten Christophersen på programmet.

I konkurransen fremfører de Eric Whitacre: «Water Night», Jaakko Mäntyjärvi: «Double, double toil and trouble» og Francis Poulenc: «La blanche neige».

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev