Franz Schubert

Schiller og Schubert i Nasjonalbiblioteket

Mot slutten av Schiller-året 2005, som er blitt markert med en lang rekke arrangementer i Tyskland og mange andre land, inviterer Goethe-instituttet den 30. november til Filosofisk musikk-kafé i Nasjonalbiblioteket.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Filosofen og dikteren Friedrich Von Schiller (1759-1805) var et idol for komponisten Franz Schubert (1797-1828) , selv om mange av Schiller-diktene han tonesatte er mindre kjent enn andre Schubert-lieder.

30. november gir Goethe-instituttet mulighet til å stifte nærmere bekjentskap med begge disse store tyskerne, under Nasjonalbiblioteket i Oslo sitt tak.

Christel Fricke og Steinar Mathiesen fra Institut for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk IFIKK ved Universitetet i Oslo innleder om Friedrich von Schiller og Franz Schubert, og gir korte innføringer i lied-tekstene, på norsk og tysk.

Det blir selvfølgelig også musikk: Cecilie Schoder Larsen synger Schubert-lieder akkompagnert av pianisten Jon Helge Sætre.

Arrangementet er i samabeid med IFIKK, Universitetet i Oslo, og det er gratis inngang.

Og skulle man også ha lyst til å lære mer om Brahms, huser Nasjonalbiblioteket allerede 24. november et annet foredrag – under overskfirten «Liker De Brahms?»

Klokken 1900 møtes Norsk Musikksamlings venner, for å lytte til professor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, Dag Østerberg.

Østerberg vil gi en kultursosiologisk fortolkning av Brahms – hans personlighet og stilling i musikk- og samfunnsliv på hans egen tid.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev