OperaRogaland

Philip Glass åpner Festspillene

Orkesterversjonen av Koyaanisqatsi får Europa-premiere.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Philip Glass Ensemble og Bergen Filharmoniske Orkester står for åpningsforestillingen til Festspillene i Bergen med kultfilm og live orkestermusikk. Forestillingen blir Europa-premiere på orkesterversjonen av Koyaanisqatsi.
— Dette er et stort prosjekt som vi har arbeidet hardt for å få på plass. Vi er svært glade for at vi fikk det til, sier festspilldirektør Per Boye Hansen.
Filmen «Koyaanisqatsi: Life out of Balance» (1982) sies å være den mest innflytelsesrike og radikale kombinasjonen av lyd og bilde siden Disneys Fantasia. Bak det banebrytende verket står regissør Geoffrey Reggio og Philip Glass.
Glass (72) er kanskje den best kjente klassiske komponisten de siste tiårene, mye på grunn av sin filmusikk. Han ble nominert til Oscar for både «Kundun,» «The Hours» og ”Notes on a Scandal”. I tillegg har han samarbeidet med alt fra som Twyla Tharp til Allen Ginsberg, Woody Allen til David Bowie.
Glass har gjort stor suksess med livefremføringer av musikken til den rike filmkollasjen, og arrangerte nylig musikken for orkester. I sommer hadde han urpremiere på orkesterversjonen i legendariske Hollywood Bowl med Los Angeles Philharmonic Orchestra. Med seg i Bergen har Glass sitt eget ensemble og Bergen Filharmoniske Orkester, samt Bergen Filharmoniske Kor.
Ordet koyaanisqatsi kommer fra Hopi-indianerne og betyr «et liv i ubalanse». Filmen er en visuell reise over amerikanske byer og landskap hvor forbruk, krig og teknologi står i kontrast til storslått natur. Samtidig avdekker filmen skjønnhet på helt uventede steder. Koyaanisqatsi stiller spørsmålet hva vi har gjort med verden og hva vi har gjort med oss selv.
Foruten åpningsforestillingen 26. mai, fremføres det også 27. mai, og i forkant av denne blir det en samtale med Philip Glass.
Festpillene på Internett.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev