© Helge Skodvin

Kunsten som premissleverandør

Festspillene i Bergen opnar i morgon. På festivalen sine heimesider skriv Per Boye Hansen om kunsten som bidragsytar for korleis menneske tenkjer, føler og ser på dei store spørsmål.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I eit innlegg som vart halde under ein diskusjon om forholdet mellom kunst og samfunn, skriv direktøren mellom anna at motstanden mot statsstøtta kunst har auka parallelt med auka løyvingar i kulturlivet, og at ein lyt ta denne situasjonen på alvor.
— Det dummeste vi kan gjøre er å stigmatisere motstanderne til å tilhøre den ytterste politiske høyrefløy eller til det som også kalles for Fremskrittspartiet, skriv han mellom anna.
Snarare bør ein oftare diskutera kva kunst er, hevdar direktøren – og ikkje minst spørja seg om kva kunst betyr for oss som lever i dag, og kva rolle den kan og bør spela i framtida.
Konkrete svar på kva kunst er i dag leverer han ikkje, men han påpeikar at kunsten har gitt oss vesentlige bidrag til menneskelig erkjenning, oppleving og kommunikasjon, og at den har vore premissleverandør for korleis me tenkjer, føler, oppfattar oss sjølve og kvarandre.
— Uten kunstens bidrag ville det meste fortone seg grått, likegyldig og meningsløst, skriv Per Boye Hansen i artikkelen som kan lesast her.
Arrangørar av diskusjonen var Studentersamfunnet i Bergen.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev