Wenche Foss

Peer Gynt på Alltid Klassisk

BBCs promenadekonsert med Griegs Peer Gynt vil bli sendt direkte på NRK Alltid Klassisk torsdag 9. august. Dermed kan norske radiolyttere sette seg godt til rette – og oppleve blant annet Wenche Foss og Sverre Anker Ousdal direkte fra scenen i Royal Albert Hall.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

I sangrollene finner vi bl.a. sopranen Barbara Bonney som Solveig, mezzosopranen Ingebjørg Kosmo som Anitra og barytonen Bo Skovhus som Peer Gynt. Sæterjentene spilles av sopranene Elisabeth Pole, Eleanor Meynell og Alison Smart, mens Stuart MacIntyre har rollen som Tyven. Musikken besørges av Gøteborg Symfoniorkester under ledelse av Manfred Honeck, som har gått in som dirigent etter at Neeme Järvi har meldt forfall pga. sykdom. I tillegg medvirker BBC Singers, samt Joar Skorpen på hardingfele.

Den nå 83 år gamle Wenche Foss tolker igjen glansrollen som Mor Åse. Sverre Anker Ousdal tar for seg rollene Dovregubben, Bøygen og Knappestøberen, mens Heleren spilles av Simon Borchall. Simon Callow er den engelske fortelleren.

Ingeborg Kosmo, som har rollen som Anitra og til vanlig er å finne ved Den Norske Opera, ble i mai intervjuet av Nordlands Framtid, og fortalte at hun gledet seg stort til oppgaven.

— Bare det å få synge med Barbara Bonney blir en stor opplevelse for meg, sa Ingebjørg Kosmo, som skal fremføre ett sangnummer fra den ærverdige scenen. – Jeg hørte at de trengte en mezzosopran til denne rollen, og sendte inn en kassett der jeg synger sanger av Agathe Backer Grøndahl. Og så viste det seg at det var bare denne tapen som skulle til. Jeg fikk jobben. Det er virkelig deilig å vite. Dette er et av de største oppdragene jeg har fått,

Etter Royal Albert Hall drar orkesteret, skuespillerne og de andre solistene videre til Salzburg i Østerrike der de skal gjøre den samme konserten under årets Salzburg-festival.

Møyfrid Engeset varmer opp radiolytterne fra klokken 20.03, mens overføringen av selve konserten på NRK Alltid Klassisk starter klokken 20.30 norsk tid. Mer om konsertserien BBC Proms, som varer helt fra 20. juli til 15. september, finner du på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.