Lars Petter hagen

Parkteatret under Ultimafestivalen

Ved siden av portrettkonserten med Jon Øivind Ness tirsdag denne uken, vil Parketeatret på Grünerløkka presentere den norske elektronikk-pioneren Knut Wiggen, som også vil bli hedret med en egen CD. Videre blir det stor konsert i anledning NoTAMs tiårsjubileum, med bl.a. Lars Petter Hagen og Tron Reinholdtsen, samt ungdomsforestillingen «Bryt Lydmuren!», og to opptredener med det svenske ensemblet Pärlor För Svin.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Tirsdag er det klart for Grünerløkkas eget Ensemble Ernst som presenterer bydelens egen komponist Jon Øivind Ness.

— Unge herr Ness er jo ikke egentlig først og fremst en lokal størrelse, til det spilles hans musikk i alt for mange sammenhenger både i Norge og internasjonalt, men vi har valgt å trekke ham inn i et konsertlokale rundt hjørnet for der han bor, og gi hans musikk en lokal koloritt så å si. Vi regner med at befolkningen i området går kvinne og mann av huse for å oppleve denne fremtredende samtidsironikeren på hjemmebane, sier Ultimafestivalen i den anledning.

Onsdag presenterer Ultimafestivalen en av norsk musikklivs store doldiser, legenden Knut Wiggen som gjorde svenske av seg på 1960-tallet og var med å drive frem det berømte EMS – Elektronmusikstudion i Stockholm. Samtidig utgav han en liten bok som i all sin enkelhet presenterte den nye tids musikkulturer – «De två musikkulturerna». Men Knut Wiggen ble borte fra offentligheten da han forlot stillingen i Stockholm. Der lå hans verk på lager i mange år, inntil nylig, da den nye tids koster feide støvet av dem og sørget for å sette dem på programmet. Nå trekker Ultimafestivalen 2003 ham og de ukjente verkene hans frem igjen, samtidig som man vil presentere en ny CD som EMS har laget.

Onsdag er også dagen NOTAM fyller ti år, og det blir markert med en jubileumskonsert på Parkteatret. I løpet av sine 10 år har NOTAM drevet omfattende opplysning om den elektroakustiske musikkens fortreffelighet gjennom konserter, seminarer og peda-gogiske prosjekter, bistått komponister med teknisk utstyr og faglig ekspertise, samt selv produsert en lang rekke spennende prosjekter. Til jubileumskonserten falt valget på å programsette nye verk av den unge fremadstormende generasjonen, representert ved Asbjørn Blokkum Flø, Christian Jaksjø, Jon Ole Blokkum Flø, Trond Reinholdtsen og Jon Øystein Flink (i samkomposisjon), og Lars Petter Hagen.

Fredag og lørdag er det besøk av det svenske ensemblet Pärlor för svin, som kommer med to ulike programmer, det ene mer multimedialt, det andre preget av møte med poeter og rappere. Kvartettens besetning (klaver, fløyte, cello og fiolin) er hentet fra det klassiske underholdningskapellet som på 1910-, 20- og 30-tallet spilte på restauranter, kafeer og kino, og gruppen er nyskapere når det gjelder å bringe kunstmusikken til miljøer hvor den vanligvis ikke spilles. To annerledes Park-kvelder, som blir stykket opp med et «Bryt Lydmuren-show av vanlig godt Drivhusmerke, som får den tidligere rockmusiker, nå lydkunstner Anders Elsås som oppvarming.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev