Orgelfestdager 2007

Orgelfestdager i Fagerborg

Fagerborg kirkes nye orgel innvies under gudstjenesten Allehelgensdag 4. november.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er også startskuddet for Orgelfestdager i Fagerborg 2007, som varer fra 4. november til 2. desember. Med hele 17 ulike arrangementer, blant annet konserter, gudstjenester, master class, barnekonserter skal det nye orgelet feires en måned til ende.

Noen av verdens fremste organister skal spille konserter under festivalen, den sveitsiske organisten, komponisten og pedagogen Guy Bovet spiller konsert 15. november og gir en master class neste dag, og ikke minst – orgelets virkelige førstedame, britiske Dame Gillian Weir gir en spennende konsert 1. desember.

Andre høydepunkter under festivalen er fremføringen av Arvo Pärts Passio 25. november, barnekonserten Orgelet er et slott, improvisasjonskonsert med den norske folkesangeren Unni Løvlid og den tyske organisten Thomas Lennartz, konserter med organistene Jon Laukvik og Kåre Nordstoga, samt med kirkens egne kantorer Lars Notto Birkeland og Gjermund Brenne.

Første Goll-orgel i Skandinavia

Etter å ha skrantet i mange år, kollapset det gamle orgelet i Fagerborg kirke under gudstjenesten nyttårsaften 2002 og har siden vært uspillbart. Kirken kan nå presentere sitt nye instrument bygget av det sveitsiske firmaet Orgelbau Goll.

Goll er en av Europas mest anerkjente orgelbyggere, og de leverer instrumenter av eksepsjonelt god kunstnerisk og håndverksmessig kvalitet. Det er første gang de bygger et orgel i Skandinavia, og kirken omtaler det som en sensasjon at de har fått et Goll-orgel i Fagerborg.

Det nye orgelet er på hele 54 stemmer og er dermed et av de største kirkeorglene i Oslo. 21 av stemmene er helt eller delvis fra det gamle Jørgensen-orgelet fra 1932, mens 33 stemmer er helt nye. I orgelet er det er totalt 3315 piper, 1200 meter med abstrakter av tre, 3000 bevegelige deler, og det veier totalt 10 tonn!

Festdagene åpner altså 4. november, klokken 11.00.

Fullstendig program for Orgelfestdagene ligger på fagerborgkirke.no.

Det er Den Norske Kirke v/ Fagerborg prestegjeld som melder dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev