Claus Due08/Foto: Terje Wiedsvang

Ny programsjef i Stavanger

Stavanger Symfoniorkester (SSO) har ansatt Claus Due (53) som programsjef.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Claus Due er dansk, og kommer fra jobben som viseoperasjef ved Det Kongelige Teater i København.

Due har en mangfoldig bakgrunn som profesjonell musiker (bassist) og senere musikkprodusent i Danmarks Radio, før han de siste 8 årene har vært en sentral del av ledelsen ved Det kongelige Teater der han har vært nært knyttet til Det Kongelige Kapel (orkesteret).

Om overgangen til den nye stillingen i Stavanger Symfoniorkester sier Due:

— Det Kongelige Teater er en stor organisasjon og det kan føles langt fra administrasjonen, hvor mye av mitt arbeid har vært og til det som for meg er det vigtigste; den klingende musikk. Jeg er derfor meget glad for å skulle arbeide nært sammen med et symfoniorkester om musikken som er så viktig for oss alle. Jeg gleder meg til at være med i den meget spennende fremtid som ligger foran Stavanger Symfoniorkester.

Stavanger Symfoniorkesters konsertaktivitet har øket kraftig de senere år. Mens orkesteret gav rundt 70 konserter i 1988, har tallet steget til nesten det dobbelte i 2008.

Om dette sier direktør Thorstein Granly:

— Det har lenge vært klart at programavdelingen i SSO måtte styrkes. Det er blitt en stor utfordring å planlegge hver sesong. Claus Due vil arbeide i spennet mellom våre kunstneriske ledere, orkesterets programkomite og institusjonens ledelse. Det blir en krevende oppgave. Claus Due har vid erfaring både som musiker og leder, og vi er svært glad for at nettopp han blir vår nye programsjef.

Claus Due begynte i stillingen mandag 11. august.

Det er Stavanger Symfoniorkester som melder dette i dag.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev