Steven Sloane (Foto: Christoph Fein, Essen)

Steven Sloane debuterer som sjefsdirigent for SSO

Steven Sloane har gjort seg bemerket i Europa og USA som en fremragende orkesterbygger og prisbelønt programskaper. Torsdag 30. august debuterer han som sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester, med Irgens Jensen og Mahler på plakaten.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er en omfattende prosess som ligger bak valget av en ny sjefdirigent i SSO. En rekke kandidater vurderes, før musikerne etter et grundig komitéarbeid og flere orkestermøter utpeker sin nye sjef gjennom avstemming. Alt dette er arbeidskrevende og det tar tid, men borger til gjengjeld for et godt samarbeid i årene som kommer.

Både Sloane og orkesteret ser fram til å skape musikk sammen, slik Sloane uttrykte det til Stavanger Aftenblad i vår:

”Jeg føler meg klar som en veddeløpshest!”.

I praksis har Sloane fungert i rollen som sjefdirigent en god stund. En av de viktigste oppgavene en sjefdirigent har, er å legge sin egen profil på sesongprogrammet i samarbeid med orkesterets ledelse og programkomite. Det arbeidet har allerede utviklet seg i bortimot ett år.

På mange måter er denne debutkonserten som sjefdirigent en slags programerklæring. Sloane ønsker å bringe med seg sin vidtfavnende erfaring fra kontinentet og bidra med den i Stavanger, samtidig som han har ytret et sterkt ønske om å gå dypt inn i den norske, symfoniske tradisjon for å sette alt dette i sammenheng. I tillegg har han uttrykt store ambisjoner på orkesterets vegne; han ønsker å involvere seg i orkesterets indre liv og styrke det ytterligere kunstnerisk.

På denne første konserten med Stavanger Symfoniorkester fremføres Ludvig Irgens Jensen «Japanischer Frühling» (solist: Ragnhild Heiland Sørensen) og Gustav Mahler «Symfoni nr 5».

Om Steven Sloane

Steven Sloane er fra Los Angeles, og ble født i 1958. Han studerte bratsj, musikkvitenskap og dirigering ved University of California før han senere spesialiserte seg innen dirigering under studier med Eugene Ormandy, Franco Ferrara og Gary Bertini.

I 1981 flyttet Sloane til Israel, og ble snart engasjert av alle de ledende israelske orkestrene. Fra 1985 til 1992 var han 1. kapellmester ved Frankfurt Opera, fra 1994 har han vært Generalmusikdirektor ved Bochumer Symphoniker og siden 1998 kunstnerisk leder for American Composers Orchestra. Ved siden av sine hovedoppgaver er Sloane en meget ettertraktet gjestedirigent med hele verden som arbeidsplass.

Steven Sloane har blitt internasjonale anerkjent for sine spektakulære og innovative prosjekter. Sloane er spesielt opptatt av at alle produksjoner bør bygge på en gjennomtenkt ide, og at programmene bør være helhetlige gjennom hele produksjonen.

Det er Stavanger Symfoniorkester som melder dette.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev