Lawrence Renes (Foto: Marco Borgreve)

Samspill i Bjergstedparken

Musikkstudenter vil lære mer om jobben som profesjonell orkestermusiker.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

18. oktober slår 25 musikkstudenter fra UiS-institutt for musikk og dans seg sammen med Stavanger Symfoniorkester (SSO) for å framføre Bruckners 8. symfoni i orkesterets hovedserie. De vil lære mer om jobben som profesjonell orkestermusiker.

— Orkestermusikeryrket dreier seg om mye mer enn å spille et instrument. Samspill, podiedisiplin, innøvingsrutiner, intonasjon og klang; alt er krevende øvelser som fordrer spesiell veiledning for dem som drømmer om en fast jobb på podiet, heter det fra SSO.

Studentene kommer godt forberedt til første prøve på mandag, sier fiolinprofessor ved UiS, Jan Bjøranger:

— Vi har allerede arbeidet med orkesterstemmene i flere uker, gjennom individuell undervisning og gruppeprøver. Dette er minst like viktig arbeid som terping på etyder og solosonater; de som er så heldige å få fast jobb i et orkester vil bruke mesteparten av livet sitt på å spille krevende orkesterlitteratur. Orkestermusikerfaget må læres fra grunnen av. Dette prosjektet gir studentene en god anledning til å sette det de lærer ut i praksis, sammen med de profesjonelle medlemmene av orkesteret.

Samarbeidet gir dessuten orkesteret anledning til å sette stor, romantisk musikk på plakaten: Bruckners mektige symfonier sprenger som regel rammene for SSOs bemanning på 75 musikere.

Dirigent er Lawrence Renes fra Nederland. Han studerte fiolin ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam og dirigering ved konservatoriet i Haag, der han ble uteksaminert som æresstudent i 1993. Han har i flere år vært ansatt som generalmusikkdirektør ved Bremer Philharmoniker og direktør for Operaen ved Bremen Teater. Han er også nært knyttet til Fra 1998 – 03 var han sjefdirigent og kunstnerisk leder for Gelders Orkest i Arnhem, og ble særlig kjent for sine kraftfulle framføringer av verk som Mahler, Bruckner og Wagner. I de siste årene har han dirigert mange av Europas ypperste orkestre, som Bamberger Symphoniker, WDR Köln, BBC Philharmonic, SWR Stuttgart og Stockholmsfilharmonien.

Konserten er et samarbeid mellom SSO og UiS-Institutt for musikk og dans.

Det er SSO som melder dette.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev