Aurora Archives

Mot utsettelse for Aurora Archives

Det kan gå mot utsettelse av fortsettelsen på plateselskapet Auroras prestisjetunge nyutgivelser av klassiske plateinnspillinger. Styret i Norsk Komponistforening avgjør saken på sitt styremøte 30. mars.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I fjor startet Aurora relanseringen av tidligere utgitt musikk, denne gang på CD med vitalisert lydbilde og ny innpakning. I høst ble innspillinger av Arne Nordheim, Johan Kvandal, Harald Sæverud, Finn Mortensen, Knut Nystedt og Øistein Sommerfeldt relansert. Samtidig var planen å lansere ytterligere seks utgivelser i første halvdel av 2001. Nå tyder mye på at fortsettelsen blir utsatt til neste år.

— Eksportmarkedet er fortsatt opptatt av de seks første utgivelsene, og dette i kombinasjon med økonomien gjør trolig at vi må fokusere på nye ting ut dette året, tror Erik Amundsen hos plateselskapet Simax, som er ansvarlig for Aurora-etiketten i samarbeid med Norsk Komponistforening.

— Sånn som budsjettet ser ut nå, vil det bli en prioriteringssak for Norsk Komponistforening. Valget står mellom å satse videre på Aurora Archives, og dermed utsette flere nye utgivelser eller omvendt. Sett i forhold til det internasjonale markedets reaksjoner er det neppe noen god idé å satse på arkivserien nå, siden de seks første utgivelsene fortsatt har nyhetens interesse og interessen for nyinnspilte verk er større, sier Amundsen

Målet med Aurora Archives er å gi ut alt i «Den svarte serien» og «NCD-B»-serien i tillegg til ting som aldri er utgitt på CD tidligere. Spørsmålet om utsettelse avgjøres på Norsk Komponistforenings styremøte 30. mars

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.