Greta Liv Jordhøy Foto: Norsk komponistforening

Minneord om Greta Liv Jordhøy

Norsk Komponistforening takker Jordhøy for hennes store innsats som musikkpedagog og for alt hun har skapt som komponist, skriver Åse Hedstrøm.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Komponisten og pedagogen Greta Liv Jordhøy gikk bort natt til 3. april.  Hun ble født i Odda 1932, og stedes til hvile mandag 11. april, som ville blitt hennes 84-årsdag. Hun avla eksamen som musikalsk barnehagelærer ved Veitvedt musikkskole i 1962 og videreutdannet seg deretter i harmonilære og kontrapunkt med komponist Kolbjørn Ofstad, parallelt med at hun underviste i besifringsspill og harmonilære på Veitvedt musikkskole. I 1975 avla hun sangpedagogisk eksamen ved Norges musikkhøgskole, hvoretter hun frem til 1996 var ansatt ved Manglerud videregående skole, der hun underviste i sang, besifringsspill og hørelære.
Allerede fra 1960-tallet var hun aktiv som komponist og fikk komposisjoner fremført i bl.a. NRK av Stavangerensemblet under ledelse av Karsten Andersen og Bjørn Woll. Etter at hun gikk av som lærer, tok hun tre semestre ved Morley College i London i «Songwriting» og «Jazz», og deltok også på kurset «The Craft of Musical Theatre» ved Goldsmiths College i London – i regi av The Musical Alliance. Siden 2000 har hun hatt en rekke fremførelser i Oslo, bl.a. i regi av Oslo Musikklærerforening, Munchmuseet, Norges musikkhøgskole og Oslo Griegselskap. Hun ble medlem av Norsk Komponistforening i 2009.
Jordhøys komposisjoner er i det lille format: for det meste duoer med kombinasjoner av piano eller gitar i samspill med blåser, stryker eller sang. I 2004 ble tre verk for fløyte og gitar, Tango Amorose, Alvedans og La donna sensibile, fremført i Ravenna og Milano i forbindelse med en mosaikkutstilling av Marit Bockelie, som i 2006 utga en CD med bl.a. fem stykker av Greta Jordhøy.
Norsk Komponistforening takker Greta for hennes store innsats som musikkpedagog og for alt hun har skapt som komponist. Våre tanker går til hennes familie og venner.
Åse Hedstrøm, styreleder

Greta Liv Jordhøy bisettes i dag, 11. april

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev