Greta Liv Jordhøy Foto: Norsk komponistforening

Minneord om Greta Liv Jordhøy

Norsk Komponistforening takker Jordhøy for hennes store innsats som musikkpedagog og for alt hun har skapt som komponist, skriver Åse Hedstrøm.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Komponisten og pedagogen Greta Liv Jordhøy gikk bort natt til 3. april.  Hun ble født i Odda 1932, og stedes til hvile mandag 11. april, som ville blitt hennes 84-årsdag. Hun avla eksamen som musikalsk barnehagelærer ved Veitvedt musikkskole i 1962 og videreutdannet seg deretter i harmonilære og kontrapunkt med komponist Kolbjørn Ofstad, parallelt med at hun underviste i besifringsspill og harmonilære på Veitvedt musikkskole. I 1975 avla hun sangpedagogisk eksamen ved Norges musikkhøgskole, hvoretter hun frem til 1996 var ansatt ved Manglerud videregående skole, der hun underviste i sang, besifringsspill og hørelære.
Allerede fra 1960-tallet var hun aktiv som komponist og fikk komposisjoner fremført i bl.a. NRK av Stavangerensemblet under ledelse av Karsten Andersen og Bjørn Woll. Etter at hun gikk av som lærer, tok hun tre semestre ved Morley College i London i «Songwriting» og «Jazz», og deltok også på kurset «The Craft of Musical Theatre» ved Goldsmiths College i London – i regi av The Musical Alliance. Siden 2000 har hun hatt en rekke fremførelser i Oslo, bl.a. i regi av Oslo Musikklærerforening, Munchmuseet, Norges musikkhøgskole og Oslo Griegselskap. Hun ble medlem av Norsk Komponistforening i 2009.
Jordhøys komposisjoner er i det lille format: for det meste duoer med kombinasjoner av piano eller gitar i samspill med blåser, stryker eller sang. I 2004 ble tre verk for fløyte og gitar, Tango Amorose, Alvedans og La donna sensibile, fremført i Ravenna og Milano i forbindelse med en mosaikkutstilling av Marit Bockelie, som i 2006 utga en CD med bl.a. fem stykker av Greta Jordhøy.
Norsk Komponistforening takker Greta for hennes store innsats som musikkpedagog og for alt hun har skapt som komponist. Våre tanker går til hennes familie og venner.
Åse Hedstrøm, styreleder

Greta Liv Jordhøy bisettes i dag, 11. april

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.