Operaillustrasjon fra Kristiansand Opera Island

Mini-festival i Kristiansand: «Opera is entertainment»

Kristiansand flommer tydeligvis over av allehånde festivaler dennne måneden. Både Árinn og Protestfestivalen er nå vel i havn, men det er fremdeles anledning til å få med seg miniatyr-festivalen «Opera is entertainment». Det er Opera Island Kristiansand som arrangerer denne festivalen i anledning sommerakademiet som for tiden pågår i byen.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Det er både deltakere fra akademiet og lokale sangere som er med på å bidra til denne festivalen, samt navn som Solveig Refvik ,Knut Johannessen og Terje Mathiesen som akkompagnatører.

Det er lagt opp til flere små konserter rundt om i byen samt en skolekonsert og en egen operakonsert i Agder Teater. Festivalen tok til alt 1. september, med arier og duetter av Mozart i anledning nettopp Protestfestivalen på Kunstforeningen.

Også søndag 4. september tok «Opera Is Entertainment» del i et av Protestfestivalens arrangemener, denne gang avslutningskonserten «Stranden er hvit», som bød på opera, rock og annet musikalsk snadder.Her var det Knut Johannesen som akkompagnererte de klassiske innslagene.

I dag, tirsdag 6. september, fra kl. 19 og utover kvelden, er det Operakafé på Hotell Ernst. Her kan man nippe til god vin, mens atriet i hotellet fylles med vakker sang i små avdelinger innimellom. Terje Mathiesen akkompagnerer.

Onsdag 7. september det Operafrokost samme sted. Det blir lystig sang alt fra klokken åtte om morgenen, og interesserte kan stikke innom å få seg en frokostopplevelse utenom det vanlige.

Torsdag 8. september er det opera fra morgen til langt på natt. Det hele begynner med en skolekonsert på Agder Teater, der Rolf Gupta dirigerer Kristiansand Symfoniorkester. På programmet står utdrag fra ”Don Giovanni” av Mozart. Det er Opera Islands deltakere som synger.

Kl. 19 samme kveld er det opera- og romansekonsert samme sted. Også nå med Rolf Gupta og Kristiansand Symfoniorkester, samt Solveg Refvik på klaver.
Etter konserten er det Operanachspiel på Bakgården.

Arrangørene minner også om operaforestillingen «Don Giovann»av Mozart, som spilles på Agder Teater henholdsvis 1., 3., 5., 7., og 9. september, samt filmen «Carmen» av Vincent Aranda, som går på Felix kino hver kveld kl. 20.30.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev