Lisa Dillan - Vocal Improvisations

Lisa Dillan – Vocal Improvisations (Euridice, 2005)

Kun akkompagnert av et glass og en appelsin har Lisa Dillan med sitt debutalbum levert et lekent og vågalt stykke musikk.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Denne plateomtalen kan du lese i sin helhet hos Groove.no – Norges beste nettsted for anmeldelser.

Av Mats Johansen, Groove.no

Det begynner å bli et deilig utslitt begrep; unge talenter som tar opp tråden i norsk jazz og begir seg ut på uutforskede stier. En rekke stemmer har gjort nybrottsarbeid innen frijazz, improvisasjon, støy og elektronika og definert den norske scenen til et miljø av internasjonal klasse. Lisa Dillan kan etter denne utgivelsen med letthet føyes til denne listen.

Jeg hørte Dillans uttrykk for første gang under årets All Ears-festival i Oslo. Da sto hun på scenen i fritt samspill med japanske Sachiko M, og resultatet satte gåsehud i kroppen på undertegnede. De fant raskt tonen og settet ble en knitrende, elektrisk opplevelse. Ett av høydepunktene under årets festival!

Etter å ha overvært denne konserten ble jeg svært interessert i å finne ut om hun klarte å forsvare uttrykket sitt på plate. Og fra første til siste spor er Vocal Improvisations en spennende utgivelse som viser hele spennet i arsenalet til Dillan.

(————————-)

Hele anmeldelsen kan du lese på denne siden hos Groove.no.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev