Bransjefestivalen Trondheim Calling ble etablert i 2011. Siden den gang har den vært ledet av Thomas Ryjord, som i fjor høst annonserte at han går av etter årets festival. I januar ble det klart at Eirik Brevik tar over stillingen.
I januar siterte ballade.no festivalen på at 32-åringen fra Hasselvika på Indre Fosen først møtt Trondheim Calling som publikum på den første festivalen. Opplevelsen var en åpenbaring for en ung kar fra bygda, sier han:
– Jeg fikk billett i julegave av storesøstera mi, og det var på festivalen jeg skjønte at musikk var noe det gikk an å jobbe med, også i Trøndelag.
Siden den gang har Brevik fulgt festivalen som publikummer, delegat og DJ. Brevik har bakgrunn fra kulturprosjektledelse, og har de siste årene jobbet i Eventselskapet og for festivalen Festningen. Han har også tatt med seg musikken til hjemgården i Hasselvika, der han etablerte klubbkonseptet Freek i natt og Heim Festival.
– Vi er veldig fornøyd med at Eirik takket ja til jobben. Han har både hodet og hjertet på den rette plassen, og er helt rett person for å lede Trondheim Calling inn i fremtiden, sier avtroppende daglig leder Thomas Ryjord i en kommentar.
Trondheim Calling skjer fra 9.–11. februar, og gjennomføres i fullskala for første gang på tre år etter pandemi-avlysninger. Ny i festivalen er også bookingansvarlig Dag Audun Kårtvedt. Festivalen har også to utlyste stillinger i skrivende stund. P
å programmet står blant annet en rekke showcasekonserter, fokus på Færøyene og scener der, samt fagpaneler om konsertbransjen, visuell identitet, frivillighet, og verdien av musikk – blant annet.
Ballade skreiv første gang om sjefsbyttet i musikkbransjefestivalen i januar.

Ballade video: Drømmer om barndommen
Super sommermeny med musikkvideoer fra Levina Storåkern x 2, St. Niklas, Quarter Wolf, Hamstermann, El Cartel, Therese Ulvan, STORM & Fixation, Ole Evenrud og Henning Kvitnes.

Hvor brenner det, Guro Furunes Pettersen og Chris Schaal?
Evner bransjen å bevare en grasrot av ny kreativ musikk og bransje utenfor hovedstaden? Og hva kjennetegner egentlig en vellykket undergrunnsscene?

– Øyafestivalen må ta et oppgjør
Utestedet Blå avslutter samarbeidet med Øyafestivalen i protest mot festivalens eierskap.

Øm virvelvind. Axel Skalstad (1992-2025): Jeg blir bare så glad av å se deg spille.
Minneordene over trommeslager Axel Skalstad er skrevet av Filip Roshauw. Skalstad gikk bort i en ulykke nylig, altfor ung med sine 32 år.

Så vanskelig er det ikke.
Hva om likestilling på festivalene bare var...helt vanlig?

Dette ble vedtatt på Tonos årsmøte 2025
Under årets møte ble de fleste foreslåtte endringene i vedtektene vedtatt, men noen sentrale forslag falt.