Kristin Vold Nese Foto: Ung i Kor

Kristin Vold Nese er årets kordirigent 2015

Dirigenten fra Nøtterøy i Vestfold får utmerkelsen av Ung i kor for sitt langvarige arbeide med korskolen på stedet.

Kalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Ung i Kor deler hvert år ut prisen får Årets barnekordirigent til en person som har utmerket seg enten gjennom et spesielt prosjekt eller viktig innsats over lengre tid. Årets tildelingen ble offentliggjort 9. januar, under Ung i Kors dirigentsamling i Stjørdal.
Kristin Vold Nese får prisen for sitt langvarige arbeid med Korskolen på Nøtterøy. Premien er en skulptur og kr 25 000. Prisen vi bli delt ut 4. mai i forbindelse med en konsert på Nøtterøy.
I juryens begrunnelse heter det:
«Ung i Kor er imponert over engasjementet Kristin Vold Nese viser både for barna, og for korsangen, og er glade for å gi henne utmerkelsen Årets Barnekordirigent 2015.
Det er i dag 140 unge sangere som nyter godt av Kristins kompetente arbeid. Kristins evne til å skape et sangmiljø for gutter har resultert i at det nå er 45 gutter i korene. Kristin har gjennom sitt arbeid med korsang på Nøtterøy gitt barn og ungdom en stor musikalsk gave og mange av hennes korsangere har som voksne fortsatt, både som amatører og profesjonelle. Hun har gjennom sitt engasjement bygd opp kormiljøet på Nøtterøy til en betydelig kulturaktør i distriktet.
Etter Korskolens 25-årsjubileum kan de i 2015 vise til hele 19 konserter, samt innspilling av bestillingsverket Sommerens Maria, skrevet av Gisle Kverndokk og Eivind Skeie. Dette er et imponerende aktivitetsnivå»
Kristin Vold Nese er dirigent for Barnekantori, Guttekor og Ungdomskantori ved Kirkens korskole på Nøtterøy, hvor hun har vært siden 1997. Hun har studert kirkemusikk, sang og musikk-pedagogikk ved Griegakademiet i Bergen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev