Kristin Vold Nese Foto: Ung i Kor

Kristin Vold Nese er årets kordirigent 2015

Dirigenten fra Nøtterøy i Vestfold får utmerkelsen av Ung i kor for sitt langvarige arbeide med korskolen på stedet.

Kalender

Rockeklubben i Porsgrunn 30+2 år 20. august!

20/08/2022 Kl. 17:00

Vestfold og Telemark

VårFEST 2022 – «Nye konstellasjoner»

23/08/2022 Kl. 18:45-21:00

Oslo

VårFEST 2022 – «Nye konstellasjoner»

24/08/2022 Kl. 19:30-21:00

Oslo

Ung i Kor deler hvert år ut prisen får Årets barnekordirigent til en person som har utmerket seg enten gjennom et spesielt prosjekt eller viktig innsats over lengre tid. Årets tildelingen ble offentliggjort 9. januar, under Ung i Kors dirigentsamling i Stjørdal.
Kristin Vold Nese får prisen for sitt langvarige arbeid med Korskolen på Nøtterøy. Premien er en skulptur og kr 25 000. Prisen vi bli delt ut 4. mai i forbindelse med en konsert på Nøtterøy.
I juryens begrunnelse heter det:
«Ung i Kor er imponert over engasjementet Kristin Vold Nese viser både for barna, og for korsangen, og er glade for å gi henne utmerkelsen Årets Barnekordirigent 2015.
Det er i dag 140 unge sangere som nyter godt av Kristins kompetente arbeid. Kristins evne til å skape et sangmiljø for gutter har resultert i at det nå er 45 gutter i korene. Kristin har gjennom sitt arbeid med korsang på Nøtterøy gitt barn og ungdom en stor musikalsk gave og mange av hennes korsangere har som voksne fortsatt, både som amatører og profesjonelle. Hun har gjennom sitt engasjement bygd opp kormiljøet på Nøtterøy til en betydelig kulturaktør i distriktet.
Etter Korskolens 25-årsjubileum kan de i 2015 vise til hele 19 konserter, samt innspilling av bestillingsverket Sommerens Maria, skrevet av Gisle Kverndokk og Eivind Skeie. Dette er et imponerende aktivitetsnivå»
Kristin Vold Nese er dirigent for Barnekantori, Guttekor og Ungdomskantori ved Kirkens korskole på Nøtterøy, hvor hun har vært siden 1997. Hun har studert kirkemusikk, sang og musikk-pedagogikk ved Griegakademiet i Bergen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Produksjonsteknisk leder

Norges musikkhøgskole (NMH)

Produksjon og plansjef

Carte Blanche

Kulturskolelærer, fiolin

Drammen kulturskole

Kulturskolelærer, klarinett

Drammen kulturskole

Organist

Kvinesdal kirkelige fellesråd

Akkompagnatør ved Unge Talenter

Barratt Due musikkinstitutt

Direktør

Teater Ibsen

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig

Stiftelsen Oslo Jazzfestival

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev