Anders E. Dahl, orgel

Konsert med nyere orgelverker i Oslo Domkirke

Torsdag 10. november spiller den unge organisten Anders Eidsten Dahl solokonsert med nyere verker for orgel i Oslo Domkirke. På programmet står bl.a. verker av komponister som Gyorgy Ligeti, Magnar Åm, Torsten Nilsson og Ad Wammes, samt urpremieren på «Black holes ain’t so black» av Knut Olaf Sunde, som får anledningen har latt seg inspirere av Stephen Hawking.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Anders Eidsten Dahl (f. 1976) er utdannet kantor ved Norges Musikkhøgskole i Oslo (1999), og avla diplomeksamen samme sted i 2001. Etter studier i solistklassen ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium i København, holdt han debutkonserter i København og Oslo høsten 2003. Dahl har studert under Terje Winge, domorganist Kåre Nordstoga og professor Hans Fagius.

Anders Eidsten Dahl arbeider som organist i Bragernes kirke i Drammen i en prosjektstilling med hovedvekt på orgelspill. Han konserterer jevnlig i Bragernes kirke, og er dessuten aktiv som kammermusiker og solist ellers i Norge. Som solist har han også spilt i Tyskland, Sverige, Danmark, Russland og England. I juli 2002 var han finalist i den internasjonale orgelkonkurransen ”2. Internationaler Orgelwettbewerb”  i Erfurt, Tyskland.

Konserten i Oslo Domkirke torsdag 10. november arrangeres av Ny Musikk Oslo. Programmet består av nyere verker for orgel, av komponister som Gyorgy Ligeti, Magnar Åm, Torsten Nilsson og Ad Wammes. Konserten rommer også en urframføring av verket Black holes ain’t so black av den unge norske komponisten Knut Olaf Sunde.

Sunde forteller selv om verket:

— I 2000 var jeg opptatt av å lage et mønster for et visst harmonisk slektskap i komplekse akkorder, og ville først prøve dette for orgel. På kurs i Tyskland hørte jeg organisten og komponisten Zsigmond Szathmáry, som bl.a har bygget et apparat for å regulere luftstrømmen til orgler trinnløst. Denne konserten står som et klart høydepunkt. Jeg møtte ham en tidlig morgen for å bli introdusert om ideer og orgelteknikker, og reiste så hjem og skrev stykket i 2001.

Verkets tittel skriver seg fra Stephen Hawkings bok «A Brief History of Time» fra 1988, der han i et kapittel hevder at svarte hull slett ikke er så svarte – og heller ikke så mystiske – som man kanskje kunne tro.

Konserten finner sted i Oslo Domkirke, torsdag 10. november kl 20.

Billetter kr 100/80. Gratis for medlemmer av Ny Musikk.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev