Christian Blom Foto: Ellen Ugelvik

Christian Blom ny daglig leder på Notam

Blom overtar etter Notto Thelle, når hans åremål går ut i juli 2017.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Christian Blom (f. 1974) er ansatt som ny daglig leder i Notam.

Stillingen som daglig leder ble utlyst i november 2016, og ansettelsesprosessen ble avsluttet i mars. Blom tiltrer stillingen fra og med juli 2017, når åremålet til Notto Thelle går ut.

– Notam er avgjørende for feltet! Rent personlig var Notam det første stedet jeg oppsøkte for å skape en base for mitt profesjonelle yrkesliv etter at jeg flyttet fra Bergen i 2004. Notam er en fleksibel organisasjon som tar seg av sine brukere på en grundig og tilpasset måte. Jeg gleder meg til å videreføre dette viktige arbeidet, sier Blom i en pressemelding.

Han har de siste 15 årene arbeidet som selvstendig kunstner og komponist med noteskrift, elektronisk lyd, instrumentbygging og kinetisk skulptur. Han har organisatorisk erfaring fra verv i Norsk Komponistforenings styre, musikk- og tekstfaglig utvalg i Tono, som redaktør i Parergon, undervisning og utvalgsarbeid ved Norges musikkhøgskole, leder av Ny Musikk Bergen og, i en hektisk oppstartperiode, et vikariat som daglig leder ved BEK.

Fra 2004 til 2010 var Blom medlem i kunstnerkollektivet Verdensteatret. Her fordypet han seg i mekanikk, programmering og elektronikk samt tverrfaglig komposisjon. Han beskriver selv perioden som en slags utvidet skolegang der man hele tiden ble utfordret til å krysse faggrensene og ta i ting som man ikke er lært opp til.

Les også: Mellom menneske og maskin

Blom jobber alene og i kollektiver, verkene er fremført på World Music Days, Ircam, Empac, Shanghai-biennalen, National Art Museum of China, Guangzhou Art Museum, Audio Art Festival Krakow, Lydgalleriet, Metamorf, PS122 New York, Ultima, Steirischer Herbst, Theatre Der Welt, Philadelphia Live Arts Festival, Nordic Music Days og flere andre steder. I 2014 vant han Edvardprisen i åpen kategori for Trio for Dancing Thread, Lightbulb and Bell with Damper.

Blom har sin formelle komposisjonsutdanning fra Bergen fra tidlig 2000-tallet, og har nylig avsluttet et kunstnerisk stipendiatprosjekt på Norges musikkhøgskole der han har forsket på strategier for transmedial komposisjon.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev