Ning

Kill your darlings

Under overskriften «Samtidsmusikk. Flørt. Kaffe» inviterer Ning til forestillingen «Kill Your Darlings» på Black Box i Oslo. Stykket fremstår som en humoristisk og tankevekkende blanding mellom performance og konsert, og byr bl.a. på spesialskrevet musikk av Eivind Buene, samt stykker av Henrik Hellstenius, Lars Petter Hagen og den finske Ultima-komponisten Kaija Saariaho.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

«Kill your darlings» er egentlig en konsert. Eller så er konserten egentlig en forestilling. En forestilling der tekst møter musikk og musikk møter publikum. Blir det kjærlighet ved første blikk eller slett ikke? Her flørtes det med samtidsmusikken, og publikums tanker tenkes høyt. Hvor mange ganger bukker en musiker i løpet av en konsert? Og hvor mange ganger klapper du? Lønner det seg å ta med ”date`n” på samtidskonsert?

«Kill your Darlings» integrerer samtidsmusikk, tekst og scenografi i en forestilling som ligger i grenselandet mellom konsert og performance. Med utgangspunkt i en skepsis til den tradisjonelt stillestående konsertsituasjonen, har Ning ønsket å binde sammen virkemidler fra de tre kunstformene i en ny og helhetlig konsertopplevelse. Ning ønsker å gjøre kammerkonserten og samtidsmusikken mer attraktiv for folk flest, og leker humoristisk med fordommene knyttet til denne kunstformen. Musikerne bytter mellom rollene som klassiske musikere, improvisasjonsmusikere, privatpersoner og scenefigurer. Hvorfor ikke gjøre publikum til hovedperson?

De medvirkende er: Ellisiv Lindkvist (tekst/publikumer), Tora Ferner Lange (fløyte), Maja Bugge (cello), Erik Dæhlin Schwensen (slagverk) og Dagny Drage Kleiva (lys/scene)

Det spilles verk av blant andre Eivind Buene, Henrik Hellstenius, Lars Petter Hagen og Kaija Saariaho, samt eget materiale. Verket Intermission av Eivind Buene er skrevet spesielt til Kill your darlings.

Ning ble etablert i Tromsø i 1997, og har produsert flere konserter og forestillinger. Sist musikkteaterforestillingen «Begjær 1000», spilt på Festspillene i Nord-Norge (Harstad), i Tromsø og på Black Box Teater i mai.

«Kill your darlings» er en videreføring av Nings målsetting om å fremføre nyskrevet musikk på nye måter uten å la seg hemme av konvensjoner. Ved å kombinere musikk, tekst og scenografi som likeverdige uttrykk, tar de et skritt nærmere en ny helhetlig og integrert scenekunst.

Nysgjerrige publikummere og presse inviteres til forestillinger fredag 12. januar – søndag 14. januar kl. 19.30. Lørdag også kl.15.00. Black Box Teater, lille scene, på Aker Brygge. Billetter koster henholdsvis kroner 80,- og 100,-.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev