Eick/Viddal Duo (foto: Colin Eick)

KII serien fortsetter

Eick/Viddal Duo spiller med Hild Sofie Tafjord søndag på Biermannsgården. Dette er den åttende konserten i serien ”Kvinnelige improviserende instrumentalister”. Neste sesong utvides konsertserien til å omfatte musikere av begge kjønn.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Hild Sofie Tafjord (valthorn og støyinstrument) er en av våre mange spennende musikerne i samtidsmusikkbildet, kjent fra SPUNK, Fe-Mail, og tallrike andre konstellasjoner. Mathilde Grooss Viddal (bassklarinett og saksofoner) og Trude Eick (valthorn og elektronikk) utgjør en spennende duo som beveger seg i friimprovisasjonslandet. De henter fritt elementer fra samtidas pluralistiske musikkuttrykk.

Søndag kan de oppleves på Biermannsgården i Maridalen 87.

— Biermannsgården er et idyllisk sted i Maridalsveien, ved Mølla på Sagene. Her er det lekestativ utenfor så barn kan leke, og det er gratis kaffe til publikum, lover Trude Eick. – Og improvisert musikk! Vi møtes en stund i forveien, setter noen ideer, og improviserer over dem.

Dere er to hornister som begge driver med elektronikk – er det noe spesielt med denne sammensetningen?

— Jeg kan bare snakke for min egen del, sier Trude. – Kanskje når man jobber i den klassiske sjangeren føler man at man må utvide instrumentariet sitt. Det er ideer jeg får når jeg spiller horn som jeg ikke får ut gjennom hornet, men som jeg kan få ut gjennom elektronikken. At jeg har begynt å bruke elektronikk har altså tvunget seg fram for at jeg skal kunne lage lydbilder som jeg ikke kan gjennom hornet.

Eick/Viddal Duo møttes i jentebandet ”Jazz 2000”, og etablerte seg som duo i 2002. De står bak konsertserien ”Kvinnelige improviserende instrumentalister”, som kom i gang nærmest som reaksjon på en artikkelserie i Dagbladet. Denne skulle handle om kvinnelig improvisasjon, men endte med kun å handle om kvinnelige sangere. Duoen ville vise at også kvinnelige instrumentalister kan improvisere.

Sju konserter er gjennomført, den åttende er altså med Hild Sofie Tafjord. Ytterligere to konserter er planlagt. Søndag 5. mars kommer Sigyn Fossnes (fiolin), den siste konserten (dato ikke fastsatt) er med Sidsel Walstad på el-harpe.

Neste sesong skal prosjektet fortsettes – men nå med mindre fokus på kjønn, og mer på bredde.

— Vi ønsker å tone det kvinnelige ned litt, og heller fokusere på å få vist en størst mulig sjangerbredde, sier Trude Eick. Vi har fått understreket poenget vårt, og nå skal konsertserien først og fremst være til for å ha en arena der vi kan vise sjangerbredde og involvere forskjellige utøvere.

Konsertene er støttet av Fond for lyd og bilde, Kulturrådet, Norsk Jazzforum og Sagene bydel. Den foregår i Biermannsgården, Maridalsveien 78, Søndag 29/1 kl 14.00. Billetter kr 70/35,-

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev