SPUNK 2006 (Foto: Ann Iren Ødeby)

Improvisasjonsgruppa SPUNK fyller 10 år!

SPUNK feirer ti år med jubileumskonsert på Blå lørdag 21. januar. I tillegg til konsert blir det film, utstilling av bilder og materiale fra SPUNKs historie. SPUNKs jubileumshefte og åpning av SPUNKs nye nettside blir også lovet i løpet av kvelden. SPUNK er også aktuelle med albumet «en aldeles forferdelig sykdom».

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

SPUNK har gjennom ti år begeistret samtidsmusikkinteresserte med sitt overveldende repertoar av klanger, lyder og uttrykk. De har gjort seg bemerket på en rekke scener og i vidt forskjellige sammenhenger: Egne konserter, musikk til teater, musikk til film, musikk til dans, musikk til utstillinger, pedagogiske prosjekter, foredrag. De har figurert i radio, på TV, på jazzscener, på technoklubber og i ordinære konsertsaler i Norge, Norden, og Europa.

Lørdag 21. januar feirer ensemblet sin tiårsdag på Blå. Under jubileumskonserten vises film, en utstilling med bilder og materiale fra SPUNKs historie. SPUNKs nye nettside vil bli åpnet, det vil bli gjesteartister og mye mer. For anledningen er det også laget et jubileumshefte designet av Lasse Marhaug. Heftet inneholder 11 nyskrevne tekster av blant andre Øyvind Berg, Arvid Skancke-Knutsen og Risto Holopainen.

SPUNK består av fire kvinnelige musikere som har som hovedmål å spille den musikken de synes er den fineste i hele verden. Dette gjør de ved å benytte improvisasjon som utgangspunkt. For å finne de klangene og lydene de ønsker å bruke benytter de, i tillegg til sine hovedinstrumenter og biinstrumenter, en rekke lydkilder som i andre sammenhenger ikke regnes som musikkinstrumenter.

Det kan være bremseskiver, jernbolter, muttere, jernbaneskinner, fønere, brødristere, radioer, vekkerklokker, elektrikerrør, armeringsjern og epilatorer. «Vi har et anarkistisk forhold til lyd», sier SPUNK, som ser seg selv som en kontinuerlig bevegelse framover.

SPUNK består av Kristin Andersen, Lene Grenager, Maja S. K. Ratkje og Hild S. Tafjord

Cc 50,- Dørene åpner kl. 18, konserten starter kl. 1900

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev