Det Norske Kammerorkester

Kammerorkestret i østerled

Det norske Kammerorkester reiser idag på sin første turné til Østen noensinne. Orkestret har med seg pianist Leif Ove Andsnes som solist og skal spille i fire asiatiske byer, blant annet konserter som markerer jubileet for unionsoppløsningen. Orkestret fortsetter også sitt humanitære engasjement engasjement med konsert for adopsjonsorganisasjonen Verdens Barns hovedsamarbeidspartner i Korea.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det Norske Kammerorkester avsluttet nylig sin Vinternattsfestival i Oslo med fullt hus i Universitetets Aula. ” Sjelden, ja uhyre sjelden oppleves en slik begeistring og varme i mottagelsen av et program,” lød det blant annet fra Aftenpostens kritiker.

I Vinternattsfestivalen inngikk også et samarbeid med Kirkens Bymisjon, hvor Bymisjonen blant annet disponerte et antall konsertbilletter som kunne deles ut til organisasjonens brukere. Nå reiser orkestret på turné til fire byer i Asia. De fortsetter også sitt humanitære engasjement.

Turneen som starter i dag, er Det Norske Kammerorkesters første reise til Østen. Terje Tønnesen er kunstnerisk leder og Leif Ove Andsnes solist. Orkestret og Andsnes har med seg hele fire klaverkonserter på programmet.

Strykerne fra Kammerorkestret skal spille i Seoul, Shanghai, Hong Kong og Kuala Lumpur. Totalt spiller orkestret og Andsnes åtte konserter på i de 14 dagene turneen varer.

I Seoul spiller orkestret en veldedighetskonsert for en adopsjons-organisasjon. Mer enn 5 000 barn er kommet fra Korea til Norge gjennom årene. De fleste har kommet ved hjelp av Holt International Children Services, som er adopsjonsforeningen Verdens Barns samarbeidspartner i Korea.

— Det Norske Kammerorkester ønsker å støtte det store arbeidet Holt har gjort og fremdeles gjør både gjennom adopsjon av barn til Norge og som drifter av flere barnehjem i Korea, skriver orkestrets direktør Per Erik Kise Larsen i en pressemelding.

På programmet for turneen står noe av programmet fra Vinternattsfestivalen. I tillegg spiller orkestret norsk musikk av Edvard Grieg, Eivind Buene og Kjell Flem. I Hong Kong spiller orkestret under byens store kunst- og kulturfestival og holder også en egen konsert med presentasjon av norsk musikk gjennom mer enn 150 år, som en del av markeringen av hundreårsjubileet for unionsoppløsningen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev