KirkeBergen domkirke kirkeorgel (Foto: Wikimedia Commons)

Hva hører hjemme i kirken?

I dag åpner Bergen kirkeautunnale for første gang. Den ferske festivalen vil utfordre kirkemusikkbegrepet.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

– Å tenke stort og smått på samme tid, å sette det fornyende sammen med det tradisjonelle er enklere i festivalformatet. Det skjer selvfølgelig mye spennende i kirken resten av året også, men vi ser hvordan folk søker seg til denne typen samlinger. Festivalformen er bra for å synliggjøre kirkens virksomhet, sier Kjetil Almenning.
Han er domkantor i Bergen domkirke, som med står bak den ferske festivalen Bergen kirkeautunnale. Konsertene går over fem dager, fra i dag til søndag, i blant annet Bergen domkirke, Nykirken, Johanneskirken og Skjold kirke.
Les også: [link id=68047 title=»Tusen ganger trio«]
Utstillingsvindu
Almenning mener at i floraen av festivaler trenger også kirkene et utstillingsvindu. På programmet står tradisjonelle innslag som orgelkonsert, aftensang og Duruflés Requiem side om side med mer alternative konstellasjoner som Jon Balkes Siwan Jadid, den palestinske sangeren Kamilya Jubran, og Barokksolistene.
Følg Ballade på Facebook og Twitter
– Festivalen er ikke ment å presentere ny musikk i ekstremformat. I all hovedsak blir det vanlige kirkekonserter, der folk sitter ned og hører på. Men programmet skal også utfordre kirkemusikkbegrepet – hva hører egentlig hjemme i kirken, spør Almenning.
Les også: [link id=68049 title=»Enkel oppskrift – Kva er slektskapet mellom folkemusikk frå Carolina, Niger og Valdres?«]
Trangt budsjett
Festivalen har blitt til i løpet av det siste året, på et samlet budsjett på rundt en halv million kroner. Det er meningen at autunnalen skal bli en årlig høstaktivitet i Bergen.
– Det går an å lage et godt kunstnerisk program uten å sprenge budsjetter. Men vi håper at med litt mer planlegging kan vi også få løst ut litt mer private midler så vi kan tenke litt større økonomisk enn i år, sier domkantoren.
Festivalen er i år støttet av blant annet Norsk kulturråd, Bergen kirkelige fellesråd, Bergen kommune og Johan Fredrik Kroepelien.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev