Ning (Foto: Ning)

Husholdningsorkesteret Ning

– Vi er opptatt av umiddelbarhet i musikken, sier Erik Dæhlin Schwensen i samtidsensemblet Ning. På Black Box 7.-9. mai fremfører de en serie korte musikkstykker som grenser mot bevegelsesteater. Med seg på scenen har Dæhlin Schwensen Tora Ferner Lange, Maja Bugge og Amund Sjølie Sveen.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Forestillingen «4» er laget av Ning og basert på sentrale instrumentalteater-verk av Thierry de Mey, Mauricio Kagel, Georges Aperghis og Samuel Beckett, såvel som egenkomponert materiale.

— Vi utforsker objekter, kropp og språk som meningsbærende elementer på lik linje med musikk. Resultatet er absurde, poetiske, rituelle og komiske karakterer og situasjoner, utdyper Dæhlin Schwensen.

På scenen tas det like gjerne i bruk husholdningsartikler som tradisjonelle instrumenter. Ved hjelp av uvante virkemidler som dokost, vaffeljern og vekkerklokke smelter Ning sammen det teatrale og musikalske.

— Det blir en temmelig stor spennvidde i programmet. Publikum skal få en opplevelse som kommuniserer der og da, men også gir grobunn for å bearbeide inntrykkene i etterkant.

For å oppnå dette jobber Ning med sceniske aspekter ved framføringen av musikken. Sentralt i ensemblets arbeid står utøvernes skapende rolle og samarbeid. Det benyttes et performativt språk for musikalsk framføring som inkluderer fysiske uttrykk og visuelle elementer.

Ning har siden 1997 produsert forestillinger i samarbeid med komponister, skuespillere, koreografer og regissører, og turnert over hele Norge med en rekke ulike produksjoner.
Ensemblet er i dag basert rundt fire faste medlemmer, men jobber også som et nettverk for andre kunstnere som er interesserte i forbindelser mellom lyd, rom og performative uttrykk.

— Sist produksjon brukte vi mer tid på lys enn lyd. Denne ganger har fremførelsen et anslag av barneteater så vel som buddhistiske elementer og tekstbrokker av Gertrud Stein, forteller Dæhlin Schwensen.

På scenen står utøverne Tora Ferner Lange, Maja Bugge, Erik Dæhlin Schwensen og Amund Sjølie Sveen. Regien er ved Ning, Kai Johnsen og Øyvind Osmo Eriksen, lys og lyd styres av Lucjan Gola og Ole Berger.

Forestillingen «4» spilles på Black Box Lille scene 7.-9. mai kl 20.30.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev