tora ferner lange/Foto: Mona Møllebakken

Eksamen i musikalsk performance

Under sin hovedfagseksamen mandag, vil Tora Ferner Lange gi smakebiter på musikalsk performance. Under eksamenen er hun selv både komponist, musiker, sanger og danser.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Musikalsk performance er en sjanger vi ikke ser så mye av her i landet. Tora Ferner Lange har i sitt utøvende hovedfagsstudium konsentrert seg om denne sjangeren, og vil på sin eksamen vise noen smakebiter av hva dette kan være. Det handler om å sette flere uttrykk sammen, og å parre det musikalske med andre virkemidler.

Ferner Lange etterstreber et symbiotisk forhold mellom det konseptuelle, det fysisk-visuelle og det musikalske, der ingen av uttrykkene har forrang eller står i noe hierarkisk forhold til hverandre.

Utvalget av verk til eksamenen viser mangfoldet i denne sjangeren: Et koreografisk verk av Thierry de Mej der de stilistiske bevegelsene skaper lyden, og en konseptuelt versjon av deLillos-låten ”Ha det bra” arrangert av Lars Petter Hagen.

Avslutningen er en ny koreografi av Vivild Bergersen med tittelen ”Nedtelling”, der Tora Ferner Lange er både utøver og komponist. Vivild Bergersens måte å jobbe frem bevegelsessekvenser er nært knyttet opp mot en musikalsk tenkemåte. Hun har rytmer, ulike tempi og en nærmest musikalsk dramaturgi som utgangspunkt når hun koreograferer. Bergersen sier selv at det å jobbe med en musiker som er god på temposkift og ulogiske rytmiske mønstre er spennende når man forsøker å forene to uttrykk som dans og musikk.

Med seg på scenen har Tora Ferner Lange sine to faste ensembler, Ning og Adeaforon, samt danser Tinna Gretarsdottir. Ning er et samtidsmusikkensemble som arbeider med nettopp musikalsk performance,

Og består foruten Tora Ferner Lange av Erik S. Dæhlin, Amund Sjølie Sveen og Maja Bugge. Adeaforon er en friimporivisasjonstrio der de øvrige medlemmene er Else Olsen S. (preparert piano) og Sigrun Eng (cello).

Norges Musikkhøgskole, Levinsalen

Mandag 12. Juni kl 19.30

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev