Rolf Erik Nystrøm

Høstkonsert med Vestre Aker Musikkorps

Det blir høstkonsert med Vestre Aker Musikkorps i Lindemansalen på Norges Musikkhøyskole, lørdag 22.november. Solist for anledningen er Rolf Erik Nystrøm, som tidligere har svingt saksofonen sin med bl.a. Poing!, Jono El Grande og Kringkastingsorkesteret. På repertoaret står musikk av Olav Anton Thommesen, Malin Bång, Lars Erik Gudim og Jindrich Feld.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Med sin dirigent Cathrine Winnes avholder VAM sin høstkonsert denne helgen.

— Korpset har hatt en solid oppladning til konserten der saksofonsolist Rolf Erik Nystrøm er solist, sier VAM-leder Jørn Christensen.

— Vi var også så heldige å knytte til seg unge og fremadstormende Cathrine Winnes, som går på diplomstudiet i orkesterledelse ved Norges Musikkhøgskole. Hun klarer å få oss til å yte vårt beste med sin dynamiske stil, sier Jørn Christensen.

På repertoaret står musikk av Olav Anton Thommesen, Malin Bång, Lars Erik Gudim og Jindrich Feld.

— Urfremføringenen av Malin Bångs «Murmurs» vil bli et spennende innslag. Og fremførelsen av Jindrich Felds saksofonkonsert med Rolf Erik Nystrøm som solist blir nok selve høydepunktet. Jeg gleder meg virkelig til å presentere denne fantastiske musikken, uttaler Cathrine Winnes.

Rolf Erik Nystrøm har, tross sin unge alder (28), en lang merittliste å se tilbake på. Han har vært solist med Oslofilharmonien, Bergensfilharmonikerne, Kringkastingsorkesteret, Sveriges Radios Symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og Oslo Sinfonietta.

Nystrøm har bl.a. høstet gode kritikker for musikken til teaterstykket «Den Lille Prinsen» med Jo Strømgren, og har ellers virket både som komponist, saxofonist og improvisatør. Han har spilt konserter i 20 land, vært med på over 30 plater og urframført over tilegnede 60 verker. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og har studert med Bjørn Kruse, Lasse Thoresen og John-Edward Kelly. Ved siden av soloprosjektene er det samtidsmusikkgruppa Poing samt Dozo, Hero, Nystrøm/Snekkestad Duo og en duo med Juni Dahr som i dag opptar mye av Nystrøms tid.

Jørn Christensen omtaler for øvrig Vestre Aker Musikkorps som et rent konsertkorps med en stabil besetning på ca 65 musikere.

— Vi holder et høyt musikalsk nivå og har vunnet i elitedivisjon for norgesmestere i janitsjar to ganger siden 2000. Vestre Aker har vært blant Norges beste korps i en årrekke, og har klare ambisjoner om å fortsette å være det.

Konserten i Lindemmansalen begynner klokken 17. Du finner ellers mer informasjon om Vestre Aker Musikkorps på nettsidene www.vam.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.