Henning Kraggerud (stort, s/h)

Henning Kraggerud: En globetrotter i klassisk musikk

Henning Kraggerud lever av å reise jorda rundt for å spille med de fremste orkestrene i verden. I midten av november drar han på Norgesturné sammen med kammerorkesteret Oslo Camerata. – Henning Kraggerud er en av de mest «rocka» fiolinistene på toppnivå vi har her i landet, og kommer til å bli en av våre største internasjonale musikere, spår Einar Solbu, direktør for Rikskonsertene.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— I fjor hadde jeg 220 reisedøgn. Jeg reiser stort sett rundt hele tiden, sier Henning Kraggerud.

31-åringen fra Oslo er en klassisk globetrotter. Klassisk i den forstand at han reiser jorda rundt for å være solist for de fremste orkestrene i verden.

I oktober var Kraggerud to uker i Kina sammen med Kringkastingsorkesteret. Før det spilte han tre konserter med Los Angeles Chamber Orchestra i USA. Nå drar han til Strasbourg, før Rikskonsertene nå tar ham med på Norgesturné sammen med Oslo Camerata. Så er det Zagreb, Washington og Tyskland som står for tur – før jul.

— Henning Kraggerud er en av de mest «rocka» fiolinistene på toppnivå vi har her i landet. Han kommuniserer godt med publikum og er leken, dristig og tøyer grenser. Henning kommer til å bli en av våre største internasjonale musikere, sier Einar Solbu, direktør for Rikskonsertene.

Selv synes han at det å bli utnevnt til «Årets festspillmusiker» under Festspillene i Bergen i mai er det foreløpige høydepunktet i karrieren. Henning har tidligere mottatt Grieg-prisen og hans innspillinger av Griegs fiolinsonater er internasjonale bestselgere.

Oslo Camerata har etablert seg som et ungt og friskt kammerorkester som samler noen av de beste strykerne i landet. Orkesteret har felles bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og til daglig er Stephan Barratt-Due orkesterets kunstneriske leder. På denne Rikskonsertene-turnéen har stjernefiolinisten Henning Kraggerud overtatt leder- og solistrollen. Oslo Camerata har de siste årene hatt stor suksess i Europa og er ettertraktet av prestisjefylte konsertarrangører.

Orkesteret vil urframføre Olav Anton Thommessens bestillingsverk «For Ludwig og Louis, Om op. 59 nr 1». På programmet står også en av Beethovens mektige «Rasumovskij»-kvartetter, Bachs vakre fiolinkonsert i a-moll og virtuose verker av Paganini og Bull.

Turnerute for Kraggerud og Oslo Camerata:

14.november: Hamar domkirke, kl. 19.30
15.november: Skien, Ibsenhuset, kl. 19.30
16.november: Arendal, Trefoldighetskirken, kl. 19.30
17.november: Stavanger domkirke, kl. 19.30
18.november: Haugesund, Festiviteten, kl. 19.30
19.november: Sarpsborg, Skjeberg kirke, kl. 19.30
21.november: Molde domkirke, kl.20.00
24.november: Bodø kulturhus, kl. 19.30
25.november: Drammens Teater, kl. 19.00Drammens Teater, kl. 19.00

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev